Košarka

Vučević nestrpljiv pred EP: Srećan sam što ću igrati za CG na najvećoj sceni

Srećan sam što ću igrati za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu i pomoći timu da pokaže talenat protiv najboljih reprezentacija na Starom kontinentu, rekao je Nikola Vučević u intervjuu za Fibu.

Centar Orlanda biće jedan od najvažnijih igrača u timu Bogdana Tanjevića na šampionatu Evrope.

“Veoma sam srećan što ću igrati za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Srećan sam jer ću moći da pomognem Crnoj Gori da protiv najboljih u Evropi pokaže talenat”, istakao je Vučević.

Sjajni košarkaš imaće priliku da se nadmeće sa najboljim centrima Evrope.

“Čekaju me dueli sa braćom Gasol, visokim igračima iz Hrvatske, Janom Veselim iz Češke. Ovo će biti moje treće prvenstvo Evrope. 2011. sam bio premlad, dok dvije godine kasnije nisam ni imao šanse da se pokažem. Većina ljudi u Evropi nije upoznato sa mojim kvalitetima”.

Vučević se nada da će naš tim imati zapažen nastup na Eurobasketu.

“Želimo da prođemo u nokaut fazu, to je primarni cilj. Iako smo mala zemlja, imamo dosta talentovanih igrača i imaćemo šta da pokažemo. Stručni štab je sjajan, donosi nam pozitivnu energiju i atmosfera u timu je odlična. Poslije dobrog nastupa u kvalifikacijama želimo uspjeh i na šampionatu Evrope”.

Naš as analizirao je i rivale u prvoj fazi prvenstva.

“Španci su glavni favoriti i mislim da će oni i Hrvati zaueti dva prva mjesta. Česi su jaka selekcija sa Satoranskim i Veselim, kao udarnim iglama, dok su Mađari i Rumuni manje poznati, ali je neophodno da budemo pažljivi i oprezni u tim mečevima”, zaključio je Vučević.

Evropsko prvenstvo počeće 31. avgusta, a Crna Gora će grupnu fazu igrati u rumunskom Klužu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Samo naprijed!

NIKOLA I
Gost
NIKOLA I

BRAVO MAJSTORE..

Send this to a friend