Košarka Sve aktuelnija varijanta NBA razigravanja bez konferencija

Vučević protiv Dejvisa na startu plej-ofa?

Orlando našeg Nikole Vučevića mogao bi igrati protiv jednog od favorita za NBA titulu, Los Anđeles Lejkersa, u prvoj rundi plej-ofa.

To će se desiti ukoliko klubovi usvoje sve aktuelniji prijedlog da se razigravanje ove sezone ne igra po standardnom konferencijskom modelu. Umjesto toga timovi bi, spram učinka, bili raspoređeni od prvog do 16. nosioca.

Tako bi već prva runda plej-ofa donijela vrlo interesantan duel našeg slavnog centra sa velikim rivalom, centrom Lejkersa Entonijem Dejvisom, koga mnogi smatraju najboljim igračem današnjice na pozicijama pod obručem.

“Taj duel nije toliko izvijestan kao što bi se pretpostavilo. Orlando je u posljednjem meču protiv Lejkersa pobijedio. Zamalo su ispustili 21 poen prednosti, ali ipak su slavili. Dejvis tada nije igrao. Međutim, Vučević ima izuzetno dobar skor protiv njega, u 11 duela u karijeri koje su imali Crnogorac je pobijedio sedam puta. Ako Orlando uspije da oporavi krilo Džonatana Ajzeka od povrede koljena do početka plej-ofa, može biti vrlo interesantno”, navodi se u analizi američke televizije NBC.

U ovakvoj varijanti plej-ofa, najboljeplasirani tim lige, Milvoki Baksi, igrali bi u prvoj rundi protiv Bruklin Netsa. Treći nosilac bio bio Toronto, koji bi nastupio protiv Memfisa, a četvrti Los Anđeles Klipersi, protiv Indijane. Izuzetno interesantni dueli bili bi Boston Dalas, Denver Oklahoma Siti, Juta Filadelfija i Majami Hjuston.

Send this to a friend