Košarka NBA as priključio se reprezentaciji

Vučević: Reprezentacija je nešto posebno

Nikola Vučević još jednom u Kolašinu… Dolazio je još kao kadet Mornara na utakmice sa vršnjacima iz Gorštaka.

Bio je promoter kolašinskog kampa koji organizuju Vlado Šćepanović i Savo Đikanović. Sada je prvi put u Kolašinu kao reprezentativac Crne Gore.

Pitali smo ga kako košarkaši i uopšte sportisti, nakon klupskih sezona koje “iscijede” i fizički i psihički, nalaze motivaciju da se tokom ljeta preporode za reprezentativne obaveze, za takmičenja kao što je Svjetsko prventsvo.

“Kao sportista uvijek želite više, uvijek postavljate nove ciljeve. Koliki god uspjeha da postignete, ne smijete da se zadovoljite time, već idete dalje”, kaže na početku priče za Arenu naš NBA as Nikola Vučević.

Iza vas je naporna klupska sezona, a pred vama nešto što je posebno, a to je nastup za reprezentaciju svoje zemlje.

“To ima drugačiju težinu u odnosu na klupski nastup. Predstavljati svoju zemlju na velikom takmičenju je posebna motivacija”, ističe Vučević.

Kada je nakon uspješnih pregovora sa menadžmentom Orlanda potvrdio da će nastupiti za reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Kini, Nikola Vučević je bio očekivano konkretan i očekivano ambicozan idem da se nadmećem sa najboljim košarkašima svijeta.

“Tako je, biće u Kini najbolji košarkaši svijeta bez obzira na otkaze u reprezentaciji SAD-a, jer će u njenoj reprezentaciji biti i te kako majstora košarke. I ostale reprezentacije će imati sjajne igrače. Kao takmičar želim izazove, da se nadmećem s njima i da pomognem svojoj reprezentaciji da napravi rezultat optimistički će Nikola.

Većina reprezentacija na Mundobasketu u Kini imaće svoje NBA oslonce. Na pitanje da li je crnogorski NBA oslonac bolji od NBA oslonaca u ostalim reprezentacijama, Nikola Vučević je uz osmijeh kazao da je na drugima da to procjenjuju.

“Dosta će NBA igrača biti na parketima u Kini, ali nijednu reprezentaciju ne čini jedan igrač. Tu je svih 12 igrača koji daju doprinos. Moramo napraviti timski duh, a meni je cilj da pomognem ekipi da što bolje igra”, iskreno će Vučević.

Jedan od detalja svih sportskih analiza uoči velikih takmičenja, uoči velikih turnira, finala je što “mi imamo a oni nemaju”. Koja je to naša prednost, na što mi možemo da računamo a oni ne. U kvalifikacionim “prozorima” u kojima je crnogorska reprezentacija nadmašivala sebe, pored krajnjih cifara na semaforu, stvoren je i poseban kvalitet zajedništva, požrtvovanja, odanosti koji se jedino mogu sresti u pravim porodicama. Kao porodica -tako je funkcionisala košarkaška reprezentacija Crne Gore. U porodicu se sada uključuje NBA as, ali i prijatelj i kolega iz reprezentacije, Nikola Vučević.

“Pratio sam kvalifikacije. Momci su igrali odlično, borili se do posljednjih sekundi i ostvarili maksimum. Zasluženo su se kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo. Želim da pomognem ekipi da kvalitetom učinim da igra još bolje. Nadam se da ću se uklopiti na najbolji mogući način. Poznajem većinu ovih momaka. Prvi put sarađujem sa selektorom Zvezdanom Mitrovićem i mislim da ćemo se odlično slagati”, kaže Vučević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG FOREVER
Gost
CG FOREVER

Živjela Srbija za njih navijam

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Vucko oli da. uzmes kartu za sezonu zvijezde pusti ti nas crnogorce mi cemo opet se boriti ko prosli put dok si ti u americi i pratids rezultate crvene zvijezde

Danko
Gost
Danko

Pitanje je koja je ovome reprezentacija vazna.

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Vucko ovi pravi crnogorci igraci su se borili na terenu za plasman na sp dok si ti iaso u pioniru pratio crvenu zvijezdu

Mne. cg
Gost
Mne. cg

OVO je veliki navijac crvene zvijezde

Maestro
Gost
Maestro

Brate, znamo to, ali isto tako ne smiješ da zaboraviš, ako si pravi navijač, da je igrao za reprezentaciju kvalifikacije za EP 2017, kad smo bili u grupi sa Gruzijom, Albanijom i Slovačkom. Mogao je tada da odmara, jer bi tu grupu prošli i sa juniorima, ali je htio da bude u reprezentaciji. Isto tako, on nikad nije igrao za… Više »

Send this to a friend