Košarka Ponosan što je Ol star

Vučević sanja NBA prsten

Kada vas jednom izaberu za utakmicu najvećih zvijezda najjače lige na svijetu, to se može okrakterisati kao nagrada za odličnu sezonu. Ali, kada i drugi put stigne taj poziv, jasno je, to je potvrda vrhunskog kvaliteta.

Taj kvalitet je as Orlanda, Nikola Vučević – crnogorski centar ponovo na “All-staru”, 7. marta u Atlanti. Nije krio oduševljenje.

“Prelijep je osjećaj. Kroz istoriju NBA-a mnogo velikih igrača nijesu bili izabrani. Veoma je teško! Među toliko igrača, koji zaslužuju taj poziv svake godine, izaberu samo 12, od toga pet startera i sedam rezervi. Nije to lako uspjeti. Posebno mi je drago što sam to uspio da uradim drugi put, nadam se ne i posljednji. Takođe, i zbog toga što rezerve biraju treneri. To ima posebnu draž, jer oni su ipak ti koji vas gledaju svakodnevno, prate vaše igre i pripremaju se kada igrate protiv njih. Veoma mi je drago”.

Među 24 vrhunska igrača momak iz Bara, Sombora i Ljubljane. Vučević – Jokić i Dončić potvrda su kvaliteta i talenta jugoslovenske košarke.

“Zaista je tako. Imati tri ‘All-star’ igrača u sezoni je velika stvar. U posljednje vrijeme pojavilo se mnogo odličnih igrača sa tih prostora, koji ne samo da su tu, već imaju značajne uloge. Pogotovo Jokić i Dončić koji su kanidati za MVP-a, a znamo da se to nikada prije nije desilo. Uz to, njih dvojica veoma su mladi. Uvijek mi je drago da vidim da se naši igrači ovdje dobro snađu. Ima ih sve više mladih i dobro koriste priliku kad im se ukaže. To je odlična stvar za njihov razvoj i dodatna motivacija za igrače sa naših prostora koji gledaju i prate NBA. Biće mi baš drago da se Nikola, Luka i ja vidimo u Atlanti i družimo, s obzirom da zbog svih pravila NBA lige nijesmo imali mnogo prilike za to. Biće to još jedno lijepo iskustvo”.

NBA stručnjaci smatraju da je Vučević sve zaslužio predanim radom. Ove sezone oborio je lični rekord po broju postignutih poena (43), krajem januara prebacio magičnu brojku od 10 hiljada poena u NBA ligi, te upisao treći “tripl-dabl” što nije uspio niti jedan centar Orlanda. Pitali smo Nikolu šta bi bila kruna blistave karijere?

“Krajnji cilj je NBA titula. To je veoma teško ostvariti, treba mnogo toga da se poklopi. Treba imati sreće. Ne možete odlučiti da odete u najbolji klub određene godine i nadate se tome. Tu je ‘Salary cap’, trejdovi dosta je komplikovano. Nadam se da ću jednog dana imati priliku da se borim za NBA prsten. Indvidualno, ne postavljam ciljeve oko nagrada. Jedino što sebi kažem kad počne nova sezona, jeste da bude bolja od prošle. Da igram još bolje, da napredujem…Kad tako bude, onda dođe do nagrada, kao što je ‘All-star’. Uvijek i prija kada oborite rekorde – dugo sam u Orlandu, prestigao sam klupske legende po broju poena, skokova ili asistencija. To uvijek prija, tako da se nadam da ću uspjeti da oborim još koji rekord”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Riki
Gost
Riki

A za najboljeg sportistu crne gore ces malo pricekati,posto imamo mi naseg draska brguljana,pedju radosevica i druge velikane..

Nino
Gost
Nino

Samo ti sanjaj.

King Henry
Gost
King Henry

Vucko, za prsten moras promjeniti klub.

Send this to a friend