Košarka Žele opet do plej ofa

Vučević siguran da će Orlando biti bolji

Nikola Vučević i Orlando ne žele da se vrati u osrednjost i donji dio tabele Istočne konferencije nakon odličnih igara prošle sezone.

Vučević kaže da je nastup u plej ofu uticao na to da imaju sada mnogo veće ambicije.

“Kada jednom osjetiš ukus pobjeda i plej ofa onda sigurno želiš to da nastaviš da radiš i odeš korak dalje. Mislim da za nas, posebno za ove koji su tu bili godinama i nijesu mnogo pobjeđivali, povratak na pobjedničke staze je izuzetan motiv. Nijesam bio tu puno tokom ljeta, ali sam komunicirao sa igračima i trenerima i vidim da su svi uzbuđeni. Mnogo je optimizma, želimo da imamo dobru sezonu i vjerujem da to možemo da uradimo. Ipak pričom ne možemo ništa, tako da moramo da mnogo radimo kako bi to postigli. Odmah krećemo sa jakim treninzima. To što smo već radili sa trenerom Klifordom i što imamo praktično isti tim, mnogo će nam pomoći.” poručio je Vučević.

I ove godine trener će biti Stiv Kliford. Velika je to promjena za Magične koji su ranijih sezona ulazili u ligu praktično redovno sa novim trenerom.

“Veoma je važno imati kontinuitet. Kada vidite ostale timove u NBA ligi koji su uspješni godinama, vidite da imaju isto jezgro tima, imaju istog trenera i to mnogo pomaže. Kada vam je poznata sredina lakše se gradi hemija, znate šta se očekuje od vas. Naravno morate praviti male promjene, ali u osnovi, stvari su iste. To je vrlo važno i pomoći će nam mnogo. Prošle sezone smo napredovali kako je liga odmicala, ove možemo da krenemo tako dobro.” smatra Nikola.

Nije želio da priča o brojkama, ali je siguran da Orlando može bolje nego prošle sezone.

“Mislim da imamo mnogo talenta i potencijala i trebalo bi da radimo sada na tome. Koliko dobri možemo biti? Pa teško je staviti broj i reći toliko dobar. Nećemo se tim opterećivati, radićemo i ići od meča do meča i vjerujem da možemo biti bolji nego prošle sezone.” navodi Vučević.

Orlando je napravio male promjene u odnosu na prošlu sezonu doveli su Al Faruka Aminua, a tu će biti i Markel Fulc koji je zbog oporavka preskočio sve duele od januara kada je stigao u Orlando.

Send this to a friend