Košarka WABA liga, 3. kolo

Vučice letjele na +57

Košarkašice Budućnost Bemaksa uspješno su debitovale u Bemaks areni. Podgoričanke su protiv Trešnjevke u trećem kolu upisale prvu pobjedu u WABA ligi.

Vučice su utakmicu otvorile sa 8:0, a kada je na sredini prve četvrtine na semaforu pisalo 19:2 bilo je jasno da će se slabašne Zagrepčanke, koje su doputovale sa devet igračica, smrznuti u glavnom gradu Crne Gore. Na kraju su ostale na minus 57.

Trener “plavih” Vladan Radović je ubjedljivu prednost iskoristio kako bi svim igračicama pružio šansu, a one su se sve upisale u listu strijelaca. Najefikasnija je bila 16-godišnja Marija Leković sa 17 poena, po 15 su dodale Mina Đorđević i Milena Jakšić, dok je Nikolina Babić dodala 11.

“Očekivao sam da ćemo slaviti, ali iskreno, ne ovako visokom razlikom. Izgledali smo dosta dobro, ali ova pobjeda neće značiti ništa ukoliko ne bude početak pozitivne serije. Zadovoljan sam i činjenicom da je najefikasnija igračica bila šesnaestogodišnja Marija Leković. U narednim mečevima će takođe akcenat biti na ukazivanju šanse mladim košarkašicama”, rekao je Radović.

Crnogorske šampionke naredni meč igraju u srijedu u Banja Luci. Protivnik je ekipa Orlovi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

To je ekipa sve domaće igračice svaka čast

Send this to a friend