Košarka skauti partizana rekli da je debeo

Vujoševiću krivo što nije trenirao Jokića

Duško Vujošević

Nikola Jokić izabran je za najboljeg igrača NBA lige, a jedan od najuspješnijih trenera na ovim prostorima, Duško Vujošević, osjeća žal što nije imao priliku da radi sa centrom Denver Nagetsa.

“Mogu sad izmišljati i petljati, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga vidio, nisam ga primijetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali skautski posao u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga”, rekao je nekadašnji selektor crnogorske reprezentacije.

Vujošević priznaje da ni u snu nije mogao da očekuje da će Nikola Jokić i Luka Dončić postati najveće zvezde najjače lige svijeta.

”Moram biti iskren i reći da mi je neko prije nekoliko godina rekao da će Dončić i Jokić biti najveće zvezde NBA lige, u čudu bih ga gledao. Nisam mogao ni da sanjam da se nešto tako može dogoditi. Jako je teško odgonetnuti šta se dogodilo i kako je jedan mladi dječak, koji je igrao solidnu košarku u ABA ligi u dresu prosječnog kluba kao što je Mega, u tako kratko vrijeme postao MVP najjače lige svijeta. To je uspjeh za svako poštovanje, ali i dalje smatram da za pronaći razloge treba napraviti ozbiljnu analizu”, kazao je Vujošević.

Send this to a friend