Košarka

Vuković: Spremni za Euroligu, istorijski uspjeh Budućnosti za ponos gradu i državi

Podgorica je spremna za Euroligu, a istorjiski uspjeh KK Budućnost VOLI služi za ponos gradu i državi, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i uređenju SC Morača.

FOTO: Iva Mandić

“Smatram da je ovo pravi primjer kako Glavni grad i društveno odgovorne kompanije uspješno sarađuju i nije slučajno što sam svoj mandat u tom smislu odlučio da započnem upravo u SC Morača, odnosno KK Budućnost VOLI jer je to putokaz koji treba da slijede i druge uspješne kompanije u narednom periodu kada su u pitanju ovakvi i slični projekti“, istakao je Vuković.

FOTO: Iva Mandić

On je naglasio da s jedne strane uspjeh KK Budućnost VOLI služi na ponos, a s druge strane predstavlja veliku obavezu, kako za kompaniju VOLI, tako i za Glavni grad, i da nema dilemu da će početak Eurolige 11. oktobra dočekati potpuno spremni i da će sve biti na ponos klubu, gradu i državi Crnoj Gori.

Vuković je podsjetio da je jedno od strateških opredjeljenja uprave grada u prethodnom periodu bilo vezano za razvoj sporta, kako profesionalnog tako i amaterskog i izrazio zadovoljstvo  što je tokom proteklog četvorogodišnjeg mandata u sportsku infrastrukturu uloženo preko 20 miliona eura.

FOTO: Iva Mandić

On je saopštio da je i nova lokalna uprava odlučna u namjeri da nastavi tim putem i da stvori sve neophodne pretpostavke za kvalitetno bavljenje sportom u Podgorici, kako profesionalnim tako i rekreativnim, izražavajući uvjerenje da će ovakvih i sličnih projekata u narednom periodu biti sve više i da će imati maksimalnu podršku Glavnog grada.

Predsjednik KK Budućnost VOLI  Dragan Bokan je, čestitajući gradonačelniku imenovanje na funkciju, istakao da je kompanija VOLI prepoznata kao društveo odgovorna kompanija koja uvijek daje podršku svim razvojnim projektima u gradu i da će uvijek biti partnerski raspoložena kada je u pitanju razvoj Podgorice.

“Završen je najvažniji i najzahtjevniji posao u sklopu rekonstrukcije velike sale SC Morača, a to je izgradnja nove galerije, nakon čega kreće sređivanje dvoranskog parketa. U toku je adaptacija svlačionica, izgradnja VIP salona, a montiranje nove savremene rasvjete privodimo kraju“, saopštio je Bokan.

FOTO: Iva Mandić

On je naglasio da je još uvijek malo ko svjestan postignutog rezultata i uspjeha KK Budućnost VOLI, i da to tokom predstojeće sezone treba maksimalno iskoristiti za promociju, kluba, grada i države, jer prema statističkim podacima Euroligu je prethodne godine pratilo preko 92 miliona gledalaca.

On je istakao da klub ima ambiciju da nastavi kontinuitet ostavanja ABA lige i igranje u Euroligi, ali da će to biti mnogo težak i zahtjevan posao tokom naredne sezone i saopštio da već vlada veliko interesovanje za karte za utakice Eurolige čija prodaja počinje 28. avgusta.

S.Đ.

50 Komentara na "Vuković: Spremni za Euroligu, istorijski uspjeh Budućnosti za ponos gradu i državi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend