Košarka

Za crnogorsku titulu igraće evroligaš i član nikad jačeg Evrokupa

Gora ovog proljeća ima najkvalitetniju završnicu šampionata za košarkaše. I najkvalitetnije finale, koje će od večeras igrati evroligaš Budućnost Voli i tim iz Evrokupa Mornar!

Prvi duel, od 19 časova u “Morači”, domaćinu donosi teret favorita koji je u ovom momentu težak, s obzirom na probleme prvotimaca podgoričkog tima sa oporavkom i povredama. Mornar je u velikom usponu forme, “protutnjio je kroz polufinalnu seriju protiv Sutjeske, završio drugu polovinu ligaškog dijela sezone bez poraza. Pred Budućnost Volijem je prije svega borba da riješi sopstvene probleme nastup povrijeđenog Seada Sehovića je malo vjerovatan, dok se na Petra Popovića ne računa do kraja sezone.

“Navikli smo na ovakve situacije, kada oslabljeni moramo da pokažemo stav, kvalitetet i karakter. Reakcija na probleme nam je donijela velike uspjehe ove sezone. Ovog puta situacija je specifična, favoriti smo, a Mornar izuzetno težak protivnik. Nijesmo odigrali idealno posljednji duel sa Lovćenom, a od Mornara smo izgubili u posljednjem meču u Podgorici. Mnogo je razloga da budemo oprezni, a iza nas je nekoliko dana kvalitetnog rada”, rekao je Nemanja Gordić, plejmejker ,,plavih.

Gordić nije nastupao u porazu u Podgorici od Mornara u ligaškom dijelu takmičenja i biće važna karika u ovom meču.

U posljednjih pet domaćih finala, prvenstva ili kupova, Mornar je izgubio od Budućnost Volija. Ipak, Barani u potpunosti oporavljeni, bez problema sa povredama bilo kog igrača iz rotacije, dočekuju večerašnje gostovanje u Podgorici. Dovoljno za optimizam, da rasterećeni tim Mihaila Pavićevića može iznenaditi favorita.

“Budućnost Voli ima više kvalitetnih igrača, a na nama je da učinimo finale neizvjesnim. Cilj je da demonstriramo partije koje su nas krasile u najboljim periodima istorijske sezone. Naš problem je mali broj igrača koji mogu da preuzmu odgovornost i rješavaju meč. Ukoliko dvojica od Nidama, Vranješa, Rosa ili Lukovica podbace, bićemo u problemu. Učinićemo ipak sve da budemo na visokom nivou, za vrhunske košarkaške predstave i u Podgorici i u Baru”, rekao je Pavićević.

Send this to a friend