Košarka

Za nas je meč sa Zadrom kao utakmica sa Zvezdom, Budućnošću, Partizanom…

Trener Mornara Mihailo Pavićević utakmicu protiv Zadra doživljava kao duele sa najjačim timovima iz ABA lige.

Barani će poslije trijumfa nad Partizanom pokušati da osvoje bodove i u dvorani “Krešimir Ćosić”.

“U ABA ligi nema podjele na lake i teške utakmice. Zadar shvatamo na potpuno isti način kao Zvezdu, Budućnost, Partizan… Zadrani su bez pobjede i učiniće sve da se pred svojim navijačima odmaknu od začelja. Međutim, to što igraju pred svojom publikom ne mora ništa da znači, ne priznajem nikakav domaći teren, niti na njega gledam kao prednost za ekipu domaćina, gdje god da se igra u ABA ligi. I mi idemo na pobjedu što znači da može da se očekuje zanimljiv duel. Izuzetno cijenimo ekipu Zadra, ali naša forma je u usponu, igra u posljednje tri utakmice raduje i ohrabruje i na njoj gradimo optimizam”, rekao je Pavićević.

Jedan od najboljih košarkaša Mornara Nemanja Vranješ ističe da će pritisak biti na igračima Zadra, što je adut prvaka Crne Gore.

“Gostujemo ekipi Zadra koja ima skor 0-3. Vjerujem da ovu utakmicu Zadrani dočekuju bukvalno kao sve ili ništa, moraće od prvog minuta da jurnu na pobjedu. To može da bude naš adut, da pokušamo pametnom, smirenom igrom da iznenadimo domaćina, nadogradimo pobjedu protiv Partizana, napravimo brejk na strani i uplovimo u mirnu i sigurnu luku. A onda da podižemo formu i ostvarujemo što bolje rezultate”, istakao je crnogorski reprezentativac.

Mornar će u Zadru gostovati u nedjelju od 17 sati.

Send this to a friend