Košarka

Za neku novu Moraču

foto: KK Budućnost

Tako simbolično, ,,Morača je u samoj završnici ABA finala podsjetila, i podsjećala, na one slavne mečeve osamdesetih i devedesetih koji suje proslavili i učinili prepoznatljivom širom Evrope. I tako, na najljepši način, najavila novo ruho, drugačije lice.

“Zamislite, stojimo na terenu i tu je ta magla od koje ne vidimo bilo koga od navijača. To ću pamtiti do kraja života”, govorio je nakon ABA finala Kajl Lendri, centar Budućnost Volija koji je nakon godine u klubu učinio da ga niko ovdje ne doživljava strancem.

Dok je trofej šampiona blistao u rukama kapitena Šehovića, u onoj ,,magli kao da su, za više od pet hiljada Podgoričana i Crnogoraca, promicale decenije sportskih uspomena. Momenti kad lopta cijepa mrežicu, navođena nišanskim spravama ,,Japanca ili Duška Ivanovića; visoko podignuta ruka Maje Bulatović ili Bojane Popović nakon gola; miran, dug hod Adžića, Tanjevića, Nikolića, Petrovića kraj aut-linije…

Juče pronađena fotografija, prvog koša postignutog u ,,Morači na zvaničnom meču, tako podsjeća na kadrove sa subotnje kulminacije finala ABA lige. U duelu Budućnosti i Šibenke, te 1980. godine prvi koš postigao je, za goste, jugoslovenska legenda košarke Moka Slavnić. Interesantno, baš on jedan od najvećih igrača u istoriji Crvene zvezde. Kada ,,Morača” dočeka prvog evroligaškog rivala u oktobru, biće to prvi put dvorana koja će vizuelno drastično drugačije izgledati od one, koja je otvorena 1980. godine.

Sa kapacitetom od oko šest hiljada mjesta, montažnom tribinom iza koša i ispod sadašnje lože za novinare. I dva nova reda stolica iznad sadašnjih tribina… Biće to dvorana sa elektronskom provjerom karata, posebnom pres zonom i VIP ložom.

Tako se ,,Morača, na najljepši način, u pobjedničkom slavlju i najljepšem defileu novih i starih uspomena opraštala od sebe stare. I najavila jednu novu, bolju. Za bolju Budućnost Voli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Treba napora i mukotrpnog rada da u kratkom roku dovedete moracu za utakmice evrolige

KRALJ NIKOLA
Gost
KRALJ NIKOLA

a sta to…? treba postavit one montazne tribine u 3 reda skroz okolo i eto tih 700 mjesta do 5000 i onamo srusit onaj zid sto gleda na restoran moracu i dogradit jednu manju tribinu….

Dukljanin
Gost
Dukljanin

NEMOJ DA SPORT ZAMIJENI POLITIKA..DVORANA MORACA JE VRH..NORMALNO TREBA JE DOVEST U RED…6.000 TESUCA…NE BI TREBALO BIT NEKI PROBLEM…JEDNOSTAVNO MI SMO CG I OVI ANTICRNOGORCI STO MULJAJU I GLUPOST PRICAJU(pisu)

Milo
Gost
Milo

Ovdje je u sve svere zivota umjesana politika. Unisten sport ostali bar i podgorica zahvaljujuci aba ligi i rukomet buducnost zahvaljuhuci ogromnom novcu sto se ulaze i nista vise. Sve ostalo unisteno

BGD
Gost
BGD

Pazite samo da vam Zvezda ne ukrade evroligu,kao sto je vec uradila Igokei i Ciboni.Zato dobro sredite halu kako trazi evroliga i oni mesetari nece nista moci

idemo dalje
Gost
idemo dalje

Sa srećom nam svima bila…

Eto tako
Gost
Eto tako

“Sa kapacitetom od oko šest hiljada mjesta, montažnom tribinom iza koša i ispod sadašnje lože za novinare. I dva nova reda stolica iznad sadašnjih tribina… Biće to dvorana sa elektronskom provjerom karata, posebnom pres zonom i VIP lozom..”Ovu pricu moze da guta nas narod, u Barseloni kod onih jos namazanijih nego sto su ovi nasi tajkini tesko ce ovo proci.… Više »

Milo
Gost
Milo

Eh kad bi mogla montazna trebina u evroligi. Nemoze! Treba svlacionice srediti, vip mjesta napraviti, novinarska takodje, ventilaciju oid obavezno a to nije mali posao. Onda treba napraviti ekipu i buzet kluba da bude minimut 4000000€ bez plata i premija igraca. E to nije lako zavrsiti. Didik bi to zavrsio ali nemoze u kratkom roku i Zvezda ode u evroligu,… Više »

Preporuka
Gost
Preporuka

Budaletino…

KRALJ NIKOLA
Gost
KRALJ NIKOLA

ti si cini mi se namjerno ili slucajno zaboravio da je MILO PREDSJEDNIK.. I sve to sto si naveo bit ce zavrseno za 20 dana…

Send this to a friend