Košarka Nikola Vučević biće jedan od lidera Crne Gore na Mundobasketu

Za ovaj tim i drugu fazu u Kini daću sve od sebe

foto: FIBA

Nastup na All Star meču NBA lige, plasman u plej-of najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti, a godina iz snova još nije okrenula svoju posljednju stranicu. Naprotiv, Nikola Vučević tek treba da krene da sanja sa svojom zemljom Mundobasket je sve bliži, a centar Orlanda biće super oružje Crne Gore u Kini.

“Daću sve od sebe da odigram najbolje što mogu, da pomognem ekipi da napravimo što bolji rezultat. Jedan sam i od iskusnijih igrača u ekipi, tako da ću pokušati da budem lider i sa te strane”, jasna je poruka prve zvijezde crnogorske reprezentacije.

Mnoge selekcije u Kini u svojim redovima neće imati igrača All Star klase, Crna Gora hoće, ali to je manje bitno za Nikolu Vučevića.

“Važna je timska igra, jedino tako može da se napravi rezultat”, jasan je Vučević. “Naravno, i meni će biti drugačije da igram ovdje nego što je to slučaj u Orlandu. Nije isto, nije isti stil igre i neću biti korišćen na isti način, tako da će trebati i meni malo vremena da se naviknem, ali nadam se da ću se pokazati u najboljem svijetlu, da ću pomoći ekipi i da ćemo proći u drugi krug”.

Nikola Vučevć je jedan od boljih centara NBA lige, kapiten Bojan Dubljević Evrope odavno je jasno gdje leži najveća snaga Crne Gore.

“Sigurno je da ispod koša imamo dosta kvaliteta, ali svakako to i naši protivnici znaju i gledaće da nas limitiraju u tom dijelu i da nam otežaju posao”, nema dilemu Vučević. “Međutim, kao što sam rekao timska igra je najvažnija da stvorimo timski duh, jer reprezentacija je drugačija od kluba, pošto nemate toliko vremena da uigrate ekipu i akcije”.

Prije puta u Kinu momci Zvezdana Mitrovića odigrali su tri pripremna meča u Lionu, nisu slavili, ali…

“Kada je u pitanju taj turnir mislim da smo ga dosta dobro odigrali, s obzirom na to da su nam to bile prve utakmice na pripremama”, smatra centar Orlanda. “Protiv Francuske, najjače ekipe, odigrali smo možda i najbolje. Kasnije nismo ni svi igrali, mijenjali smo se… Ti mečevi su nam poslužili da vidimo gdje smo, na čemu treba da radimo, tako da nismo ni očekivali da će sve biti perfektno u tom trenutku”.

A prije Svjetskog prvenstva Vučevića i društvo u Kini očekuju još tri test utakmice sa Poljskom, Iranom i vjerovatno Nigerijom.

“Zadovoljni smo kako sve izgleda za sada, a naredne tri prijateljske utakmice biće nam veoma bitne da napravimo igru koja će nam biti potrebna protiv Grčke, Novog Zelanda i Brazila. Dobro je što idemo ranije kako bismo se navikli na vremensku razliku i klimu” ocijenio je crnogorski “broj 4”.

Na kraju Vučević je imao jasnu poruku…

“Dosta smo mladi, igraćemo sa puno energije, želje da se dokažemo… Te dvije stvari mogu da učine da odigramo veoma dobro”, zaključio je centar Crne Gore.

Magija Mundobasketa počinje 31. avgusta, Crna Gora će krenuti dan kasnije utakmicom protiv Grčke (14.00h), dok je prije Svjetskog prvenstva (od 23. do 27. avgusta) očekuju tri pomenute test utakmice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

Ne trebaš nam ništa,idu kud ti je bolje.

hristoglu
Gost
hristoglu

Valjalo bi da uzmes neki odmor da se pocine s ovim “pronicljivim” komentarima na cdm…

Fox
Gost
Fox

E za koga ti igras,a Srbin si!

Kotor66
Gost
Kotor66

Mrka kapa…realno

Davor
Gost
Davor

Evo ti bas vjerujemo. Aj polako.

Send this to a friend