Košarka

Za pobjedu u Evroligi neophodno je popraviti šut

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli jedina je ekipa koja nakon pet kola Evrolige nema pobjedu, a dostići će je onda kad popravi za sada izuzetno lošu realizaciju šuta.

Sa svega 41,7 procenata šuta za dva poena, podgorički tim je trenutno ubjedljivo najlošiji u evropskoj eliti. Primjera radi, to je za čak osam procenata lošije od tima koji je na narednom, 15. mjestu na tabeli realizacije.

Najbolja šuterska ekipa za sada u Evroligi, Fenerbahče, ima čak 65 procenata šuta za dva poena! U tom segmentu Žalgiris je potpuni kontrast. Litvanski velikan drastično bolje šutira za tri poena, nego Budućnost Voli za dva poena.

Bivši prvak Evrope trojke realizuje sa 47,6 procenata uspješnosti, a ima 57,8 procenata šuta za dva poena. Za ekipu Aleksandra Džikića biće zato izuzetno važno da iskontroliše pogotke Litvanaca u seriji.

Na eventualne serije ,,zeleno-bijelih” iz Kaunasa biće bitno kvalitetno odgovoriti. Ono što je dosad bila dobra karakteristika igre Budućnost Volija, uslovljena donekle i lošom realizacijom, je činjenica da je ekipa druga u Evroligi po broju ofanzivnih skokova po utakmici (12,6).

Žalgiris ima očigledne probleme sa organizacijom igre, često nastupa vrlo neracionalno. Tako litvanski tim ima ubjedljivo najviše izgubljenih lopti po meču (15,2), a svega 5,6 ukradenih po utakmici Evrolige.

Interesantno, Alen Omić je za sada prvi strijelac Budućnost Volija u Evroligi sa 11,2 poena po meču, ispred Erla Klarka (10,1) i Edvina Džeksona (9,8). Za prvi trijumf, izuzetno važna biće realizacija “starosjedilaca” u ekipi Gordića, Ivanovića…

Bek Nejt Voters dominira u Žalgirisu sa 15,4 poena i 5,2 asistencije po meču, prati ga centar Brendon Dejvis sa 13,4 poena po meču. Potencijalni ključni duel je na niskom krilu: Koti Klark ima pet poena i 4,8 skokova u prosjeku, a ima prednost prije svega kao dominantniji atleta od Edgarasa Uljanovasa (7,2 poena i 2,4 skoka po meču).

Valja se nadati Kotijevom dobrom šuterskom izdanju uostalom, kao i cijele ekipe… Jedino tako Žalgiris pada u Podgorici, za prvo slavlje domaćina u evropskoj eliti ove sezone u “Morači”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bastva72
Gost
Bastva72

Treba isto da igraci budu brzi i da budu bolji u napadu

Podgorica10
Gost
Podgorica10

A dAko nas vise krene nekako, i dAko nas Bog pogleda da slavimo sjutra i u Nedjelju protiv Mornara…

Send this to a friend