Košarka

Žakelj: Teško nam je i da treniramo

foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši SC Derbija su očekivano izgubili od Crvene zvezde, trener Andrej Žakelj zna da je u ovom momentu bilo teško da oslabljeni podgorički tim parira favoritu.

“Čestitam Zvezdi na pobjedi. Momci su dali maksimum u situaciji u kojoj smo, dok je snage i koncentracije možemo da igramo i protiv boljih od nas. Bez tri-četiri igrača u rotaciji se vrlo teško oporaviti kada krenemo nadolje”, rekao je Žakelj i dodao:

SC Derbi nije mogao da ugrozi Zvezdu

“Mlađi su dobili malo više prilike, zadovoljan sam pristupom. Bilo je padova, pogotovo u skoku, u kojem nismo mogli da pariramo. Veliki je umor, teško nam je da treniramo, jer nas nema za pet na pet, ali je bitno da se borimo i sigurno da ćemo izgledati bolje kada nam se vrate igrači”.

Trener Zvezde Duško Ivanović je zadovoljan trijumfom.

“Igrali smo protiv izuzetno talentovane ekipe, koja igra brzu, modernu košarku, bori se. Odigrali smo veoma dobro i da nismo imali pad koncentracije kod nekih igrača i želju da u pojedinim trenucima igramo za publiku, mislim da bi utakmica bila kompletna. Te dvije stvari su malo pokvarile utisak, ali smo se borilio, htjeli, bili fokusirani. Zadovoljan sam igrom”, istakao je Ivanović.

Send this to a friend