Košarka

Zalet za ABA 2 ligu

Sa velikim ambicijama košarkaši Sutjeske očekuju narednu sezonu u ABA 2 ligi, a tako su pristupili radu sa trenerom Zoranom Glomazićem na pripremama u predsezoni.

Već sada je jasno da će ekipa koja je zablistala trećim mjestom u domaćoj Super ligi u narednoj sezoni biti kvalitetnija. Zadržani su ključni igrači iz prethodne sezone, a dovedena kvalitetna rješenja – povratnici Ćalić iz Mornara, Spasojević iz Mege, te povremeni reprezentativac Hadžibegović i odlični Knežević iz Bosne.

“Za sada je formirana veoma kvalitetna ekipa koja već sada ima pozitivnu hemiju i pozitivnu energiju, što su osnovni uslovi za ostvarivanje željenih rezultata. Naučio sam prošle sezone u Mornaru da ne treba biti euforičan. Nema tugovanja poslije poraza, nema radovanja poslije pobjeda. Svaka utakmica je finale, svaka utakmice je prilika da se napravi korak naprijed”, poručio je iskusni Marko Ćalić, specijalista za defanzivu.

Istakao je kvalitet rivala u regionalnom takmičenju.

“ABA 2 liga po kvalitetu ne zaostaje mnogo za ABA ligom. Naravno da izuzimam najbolje ekipe u regionu. Očekuje nas paklena konkurencija. Međutim, cilj će difinitivno biti plasman u vrh drugog po rangu regionalnog takmičenja. San navijača i svih nas u klubu jeste da stignemo do polufinala i nokaut faze”, dodao je Ćalić.

Sutjeska će ABA 2 ligu započeti gostovanjem Primorskoj u Sloveniji 27. septembra, što je derbi premijernog kola. Već u narednoj rundi ugostiće Lovćen u crnogorskom derbiju.

Send this to a friend