Košarka

Žalgiris je veliko ime evropske košarke, moramo limitirati njihove šutere za tri poena

Za trenera Budućnost Volija Aleksandra Džikića Žalgiris je veliko ime evropske košarke.

Čuveni litvanski klub biće gost u “Morači” u šestom kolu Evrolige. Trijumf u ovoj utakmici “plavi” mogu da ostvare, ukoliko spriječe njihov sjajan šut za tri i odigraju agresivnu odbranu.

“Žalgiris je veliko ime evropske košarke, ponosni predstavnik litvanske škole košarke. Disciplinovana su ekipa, sa dobrim igračima na low postu, sa mobilnim šuterima i agresivnim bekovima u tranziciji. Moramo igrati jako i moramo biti fokusirani tokom cijele utakmice. Drugim riječima, moramo limitirati njihovu igru na low postu i natjerati ih da rade dodatno za poziciju. Takođe moramo limitirati njihove šutere za tri poena. Jaka su fizička ekipa, postavljaju jake blokove. U napadu, lopta mora kružiti i moramo biti agresivni”, rekao je Džikić.

Mladi Petar Popović pozvao je navijače da ispune tribine dvorane “Morača”.

“Dočekujemo odličnu ekipu koja je završila kao trećeplasirana na prethodnom fajnal foru. Zadržali su osnovu ekipe i doveli dobro poznata imena. Odigrali su veoma dobro u prvih 5 kola, sa 2 pobjede u gostima. Treniramo jako, pripremamo se za utakmicu, moramo biti veoma agresivni i nadamo se da će nas navijači podržati kao i do sada. Atmosfera je bila odlična na prethodnim mečevima”, istakao je Popović.

Budućnost Voli i Žalgiris igraće sjutra od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

Možete do pobjede , ali kad vam opet budu dosudili 43 slobodna bacanja …. ☺️

Nikola
Gost
Nikola

Dzikicu najbolje ti je da cutis!
Nezreo si kao trener za ovo takmicenje, nedorasrao uloge jednostavno preko Buducnosti stices iskustvo!!!
To si potvrdio kardinalnim izborom igraca tz ”pojacanja” !!!
Zato cuti jer ne znas da vodis utakmicu, jer kad se utakmica lomi ti uvodis igrace koji bazen pogoditi ne mogu, a kamoli kos!!!

Gospoda
Gost
Gospoda

Bravo. Potpisuje. Ja sam odavno reko da Buducnost treba trenera da promijeni i par onih budala sto su doveli i bacili ogromne pare. Da su to dali ovim igracima oni bi izginuli na terenu. Ovako gledamo bruku i sramotu. Narod dolazi da gleda ove strane ekipe a oni se ufurali misle da zbog njih neko dolazi. Fuj!

Serlok
Gost
Serlok

Eno tvoj FMP Idea gubi od Brese i Ulma pa idi tamo komentarisi

Send this to a friend