Košarka

Žele da poprave utisak

foto: KK Budućnost Voli

Opterećena teškom partijom kao i umorom od teškog putovanja do Kanarskih ostrva i nazad, Budućnost Voli igraće sa imperativom trijumfa večeras (19 h) na gostovanju Ciboni, u posljednjem meču 11. kola ABA lige.

Podgorička ekipa je jasan favorit u posljednjem meču prve polusezone regionalnog takmičenja, ima priliku da se učvrsti na drugom mjestu. ABA šampion će se suprotstaviti mladom, rasterećenom rivalu koji je u usponu forme i koji je imao više vremena da se na pravi način pripremi za utakmicu. Individualni kvalitet je na strani crnogorskog evroligaša, ali pravog timskog pristupa u porazu od Gran Kanarije u petak nije bilo u tri četvrtine meča.

“U petak smo bili u situaciji da u prvom poluvremenu protivnik napravi veliku razliku, prije svega iz tranzicije i iz naših grešaka. U Evroligi protiv Gran Kanarije igrali smo dva različita poluvremena. Na kraju smo bili i blizu preokreta, pronašli pravu odbranu i stigli do šest poena deficita. Sa osjećajem propuštene prilike smo došli u Zagreb, želimo da popravimo utisak”, kazao je Sead Šehović, koji je u posljednja tri meča dobio prostor u igri u timu Aleksandra Džikića, nakon povrede Nikole Ivanovića.

Budućnost Voli je Gran Kanariji dozvolila 11 trojki, a nije na pravi način iskoristila 12 ofanzivnih skokova. Ekipa je imala svega tri asistencije u prvom poluvremenu a čak 17 do kraja meča! Jasno je da Podgoričani imaju kvalitet u rotaciji, a potvrda su partije Petra Popovića, Seada Šehovića, Filipa Barovića igrača sa klupe.

Trener Džikić ipak je izuzetno nezadovoljan izdanjem, prije svega startera, u porazu od Gran Kanarije. Igrači su imali jasne instrukcije na tajm-autima i nijesu uspjeli da ih sprovedu u djelo. Posljedica 20 poena deficita u 17. minutu…

“Nedopustivo je da protivnik ima čak 26 asistencija, a da plejmejkeri rivala ne ubace nijednu trojku. Čak 21 asistenciju imali su plejmejkeri Gran Kanarije. To su stvari koje su nedopustive. Već je druga četvrtina riješila meč”, bio je kritičan Džikić.

Ekipi je prije svega potrebna svježina igrača bekovske linije. Nemanja Gordić kao startni plejmejker opterećenje umorom, najviše on “trpi” zbog odsustva Nikole Ivanovića koje traje već deset dana. Prema nekim prognozama, Ivanović bi možda mogao da bude u sastavu za meč protiv Fenerbahčea u petak.

Ipak, prije duela sa evropskim velikanom i liderom Evrolige, Budućnost Voli ima zadatak da pobjedom ostavi dobar utisak u Zagrebu. Potom već u utorak slijedi gostovanje izuzetnom Efesu, najprijatnijem iznenađenju ABA lige.

Tags
Send this to a friend