Košarka Žrijeb za Evrokup

Želja izbjeći Virtus

Budućnost Voli će danas na žrijebu Evrokupa dobiti rivale u grupnoj fazi, protivnike čeka iz drugog šešira, a već je poznato da će u grupi biti sa španskom Unikahom iz Malage.

Naš najveći klub je u drugom šeširu sa španskim klubovima Andorom, Gran Kanarijom i Huventudom. Kako je Unikaha u prvom šeširu, jasno je da će ,,plavi” i tim iz Malage biti u istoj grupi. Klubovi iz iste lige ne mogu biti u istoj grupi.

Italijanska “gužva”

U prvom šeširu, pored Unikahe, su i grčki Promiteas, ruski UNIKS i Lokomotiva Kubanj. Potencijalni rivali iz trećeg šešira su izraelski Makabi Rišon, litvanski Lietkabelis i italijanski Dolomiti Trento.

Četvrti klub u trećem šeširu je beogradski Partizan sa kojim ,,plavi”, kao klub iz istog ABA takmičenja, ne mogu igrati u grupnoj fazi. Takođe, ,,plavi” neće moći u grupu protiv Trenta jer su u četvrtom šeširu ljubljanska Cedevita Olimpija (sigurno neće igrati protiv Budućnost Volija kao tim iz ABA) i tri italijanska kluba Virtus Bolonja, Venecija i Breša. Zato je jasno da će iz trećeg šešira rivali biti ili Lietkabelis ili Makabi Rišon.

Četvrti šešir ,,krije” i jedinu jasnu želju Podgoričana na žrijebu da se izbjegne grupa u kojoj je favorit takmičenja, Virtus iz Bolonje. Venecija ili Breša su kvalitetom pojedinaca i tima značajno poželjniji rivali.

Mitrović, Vučević…

U petom šeširu su Monako našeg bivšeg selektora Zvezdana Mitrovića, turski Bursaspor i Bahčešehir i njemački Ulm. Monako figurira kao najvalitetnija ekipa iz ove skupine. Konačno, u šestom šeširu su francuski klubovi Nanter, Bulonj Burg, kao i belgijski Antverp. Trener Burga već niz godina je Baranin Savo Vučević, a za taj klub nastupa bivši talenat Budućnost Volija Ognjen Čarapić. Belgijski Antverp djeluje kao najslabiji tim u šestom šeširu, iako ima tradiciju niza godina nastupa u jakim evropskim takmičenjima.

Zrijeb će biti održan u sjedištu Evrolige u Barseloni u 13.15 časova po našem vremenu. Kompletna procedura biće održana onlajn i biće prenošena direktno na Youtube i Facebook stranicama Evrokupa. Već danas biće poznat i kompletan raspored grupne faze.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konik
Gost
Konik

a ja čitam, želja izbjeći Virus…

Send this to a friend