Košarka

Živa legenda NBA lige: Novicki prešao granicu od 30.000 poena

Proslavljeni njemački košarkaš Dirk Novicki vodio je svoje Dalas Maverikse do pobjede nad Los Anđeles Lejkersima (122:111), ali je pritom prešao i granicu od 30 hiljada postignutih poena u NBA ligi, što su osim njega uspjela još samo petorica legendi.

Novicki je Lejkersima ubacio 25 poena, a do dabl-dabla je došao sa 11 skokova. Na njegovom kontu je sada ukupno 30.005 poena u NBA, dok su ispred Vilt Čemberlen (31.419), Majkl Džordan (32.292), Kobe Brajant (33.643), Karl Meloun (36.928) i na prvom mjestu Karim Abdul-Džabar (38.387).

Kada je Njemac postigao 30.000. poen u “Amerikan Erlajns” centru u Dalasu je zavladalo veliko slavlje, a posebno je bila dirljiva reakcija Dirkovog trenera, mentora i prijatelja Holgera Gešvindnera, koji je zaplakao.

“Sve ovo je pomalo neralno – 30.000 poena je nešto nevjerovatno, zaista mnogo poena. Bila je ovo nevjerovatna vožnja, a nadam se da će biti još nekoliko pogodaka prije nego što lagano odjašem u zalazak sunca. Takođe, logično je da svako veliko dostignuće utiče na vas i sve one koji su vam na tom putu pomagali, bili uz vas sve vrijeme… Počev od Holgera, svih ostalih trenera, preko predsjednika kluba Majka Kjubana, pa sve do saigrača, navijača… Posebno navijača, koji su sa mnom prošli sve…”, rekao je Dirk.

Novicki je trinaest puta bio učesnik Ol-star vikenda, najbolji igrač lige 2007. godine, četiri puta član najboljeg prvog tima, a pet puta drugog najboljeg tima lige.

Send this to a friend