Košarka ABA liga

Znamo šta nas čeka, ali su nam samo pobjede u igri

Tri meča protiv direktnih konkurenata, tri velike pobjede kojim su potpuno zahuktali borbu za plej-of. A nakon ekipa iz vrha slijedi duel sa ekipom koja se bori za goli život i ekipe protiv koje imaju pet vezanih trijumfa u međusobnim duelima. Košarkaši Mornara večeras (20h) gostuju Zadru na otvaranju 18. runde ABA lige.

Zadar grad košarke

U premijernoj sezoni Barana u regionalnom elitnom društvu Zadar je slavio oba puta, ali je onda pet vezanih pobjeda otišlo na stranu ekipe Mihaila Pavićevića, uključujući i prvi ovosezonski duel. U utorak barska četa je doživjela poraz koji neće puno zaboljeti. Mornar je protiv Nimburka u Ligi šampiona izašao sa praktično drugim timom, bez glavni igrača. A roster za gostovanje na hrvatskoj obali sastavlja ljekarska ekipa. Čak šestorica su povrijeđeni ili roviti. Međutim, očekuje se da svi stisnu zube i budu u ekipi za ovaj posebni meč.

“Mnogo puta sam govorio da je svaka utakmica u Zadru nešto posebno. Zadar je grad košarke. Uvijek nastupamo sa velikom dozom emocija kad igramo u Zadru i pružamo neki svoj maksimum”, rekao je Pavićević u najavi meča.

U dvorani koja nosi ime legende Krešimira Ćosića u dosadašnjem dijelu sezone su već pale tri ekipe iz vrha Bu-
dućnost Voli, Cedevita Olimpija i Crvena zvezda. Međutim, Zadar je u krizi jer je vezao tri poraza i ponovo ugrozio opstanak u eliti.

“Ova utakmica je mnogo bitna, i za njih i za nas. Oni se bore za goli život, svaka pobjeda im je suvo zlato, mi se borimo da ponovimo istorijski uspjeh i opet se plasiramo u plej-of. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Tri od četiri prvoplasirane ekipe su izgubile u Zadru, tako da znamo šta nas čeka. Mi ne možemo nazad, samo su nam pobjede u igri do kraja i to svih pet ako mislimo da se dokopamo plej-ofa. Ali, ponavljam, biće izuzetno teško”, nema dilemu iskusni stručnjak.

Svaka pomoć dobrodošla

Mornar nema prava na grešku, ali nema ni Zadar koji će pokušati da odreaguje. Prevelikih iznenađenja neće biti, jer sve u igri hrvatske ekipe kreće od Brajona Alena. Sjajni plejmejker je udarna igla u ekipi Danijela Jusupa. Sav njegov kvalitet se mogao vidjeti u meču protiv Budućnosti kada je praktično sam okrenuo “plave”. Na drugoj strani može doći do iznenađenja. Tokom nedjelje su u Bar stigla dva nova pojačanja Ajzea Vajthed i Dario Hant i očekuje se da budu u timu. Mornar je želio pojačanje na centarskim linijama, a Vajthed je doveden zbog povrede Dereka Nidama.

“U jednom momentu je čak postojala mogućnost i da je Nidam završio sezonu. Situacija je bila alarmantna, morali smo brzo da reagujemo. Vidjećemo koliko novajlije mogu da pomognu. Znate, teško je naći usred sezone kvalitetnog igrača, svi su uglavnom pod ugovorom. Ali, uvijek se desi da je neko slobodan. Uzdam se, prije svega, u ovu grupu igrača koja je od početka sezone zajedno. Nije lako uklopiti nove igrače. U ovom trenutku svaka pomoć nam je dobrodošla”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Tags
Send this to a friend