Košarka krajem februara 2019. godine postao je najmlađi košarkaš koji je zaigrao u Evroligi

Žugić: Spreman za seniorsku konkurenciju i ozbiljniju minutažu

Talentovani crnogorski košarkaš Fedor Žugić kazao je da je spreman za seniorsku konkurenciju i da u narednoj sezoni očekuje da ima značajniju minutažu i ulogu u KK Budućnost Voliju.

Zvanično najbolji mladi crnogorski košarkaš kazao je da vjeruje u sebe i da je spreman za nove izazove.

“Daću sve od sebe da se izborim za dres Budućnost Volija. Nijesam prestajao da treniram. Na Žabljaku treniram dva puta dnevno, prije podne u teretani, a poslije podne u sali Sportskog centra sa trenerom Milanom Anđelićem”, rekao je Žugić agenciji MINA.

On je objasnio da je na Žabljaku akcenat prije svega na podizanju nivoa opšte i specifične fizičke pripreme, kao i na usavršavanju osnovnih tehničkih elemenata. kako bi spreman dočekao početak priprema sa prvim timom početkom avgusta.

Žugić je kazao da su uslovi za trening na Žabljaku idealni.

“Sala je odlična, dugujem veliku zahvalnost rukovodstvu Sportskog centra i opštine. Žabljak je prava vazdušna banja i ima idealne uslove za pripreme sportista. Pozivam crnogorske sportiste i ekipe da dođu na Žabljak i odrade pripreme”, rekao je Žugić.

On smatra da će Budućnost Voli i naredne sezone imati kvalitetan tim i da će igrati važnu ulogu u ABA ligi i Eurokupu.

Žugić je krajem februara 2019. godine, sa 15 godina i 157 dana, postao najmlađi košarkaš koji je zaigrao u Evroligi.

Prve minute u seniorskoj konkurenciji upisao je iste sezone na meču sa Ibrom u Kupu Crne Gore, a kasnije bio i dio tima, koji je osvojio prvi trofej u sezoni.

Sredinom juna prošle godine boravio je u Santa Barbari i trenirao u elitnoj akademiji P3 Performance, pod pokroviteljstvom BDA Sports International.

U poznatoj akademiji nedaleko od Los Anđelesa radio je na fizičkom i individualnom košarkaškom razvoju zajedno sa kandidatima sa draft i NBA igračima koji dolaze tokom ljeta na pripreme.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Jos nisi pokazao nista ,ulaskom u seniore pocinjes sve iz pocetka. Srecno i sto manje intervjua ako je moguce i nimalo.

BCF
Gost
BCF

Volio bih, ali teško… Budućnost nije napravila evroligaškog igrača već deceniju… Realno, i slabo se radi sa mladima, a slabo im se i šansa daje… Sjećam se sezone u kojoj je Nemanja Radović bio u Budućnosti, imao je 20-ak godina, a nije odgirao 10 minuta čitave sezone. A sad ne mogu da ga plate, koliko je tražen u Španiji…

Srećko
Gost
Srećko

Bravo momčino.ĺ

Fkb1925
Gost
Fkb1925

Malo vise ti,malo manje otac da ti se mijesa i ponasa kao da si osvojio 10 evroligaskih titula. Nesporno je da si veliki talenat i treba da budes veliki igrac ali drzi se ti terena a otac svoga posla.

Hogar
Gost
Hogar

Bravo, samo naprijed

Mitar
Gost
Mitar

Rad na pogresan nacin i u davno prevazidjenom nacinu. To ce ga kostati karijere. Nema dodatnu vrijednost. Nema smisao. Nema kreaciju. Zna isto sto i 15.000 klinaca tog uzrasta. To za seniorsku igru nije dovoljno. Treba da uci mnogo. Nevidljiv je ucinak u sc imao e sad da predjes da se nosis sa igracima u seniorskom pogonu, bas tesko. Svako… Više »

Pero milacic
Gost
Pero milacic

Veliki potencijal…imas samo jednu manu.
Fali ti onaj bezobrazluk na terenu(namazanost) da bi bio broj 1…
A bices..samo budi namaz malo..barem😀

Aloinformer
Gost
Aloinformer

I treba da imas vecu minutazu…zasluzujes…

delboj
Gost
delboj

To bi bio pravi pogodak.

Send this to a friend