Košarka

Zvezda o suđenju, atmosferi u PG, regularnosti, pripremi za majstoricu…

Nakon apela Košarkaškog kluba Budućnost Voli da u majstorici finala ABA lige u Beogradu sve prođe u sportskim okvirima, oglasili su se iz Crvene zvezde, koji su u dobrom poznatom maniru Nebojše Čovića analizirali događanja iz Podgorice, komentarisali suđenje, ali na kraju i istakli da će učiniti sve da se gosti iz Podgorice osjećaju bezbjedno u glavnom gradu Srbije.

Naravno, nijednom riječju nisu pomenuli dešavanja sa mečeva iz Beograda, sa početka finalne serije, koji su bili preteča dešavanja na trećem duelu finala u “Morači”.

“KK Crvena zvezda mts dijeli jedan veliki korak ka trofeju ABA lige. Međutim, nakon dva poraza u Podgorici, u kojima su crveno-bijeli igrali dobro, uspijevali da se izbore sa “uzavrelom” atmosferom i kvalitetnim protivnikom koji ima ogroman budžet (a u skladu sa tim i svoja očekivanja), prednost koju su košarkaši Crvene zvezde imali u većem dijelu obje utakmice u Podgorici se na neobičan način “topila”, pa se na kraju epilog cijele serije sveo na petu, odlučujuću utakmicu koja se igra u dvorani “Aleksandar Nikolić” u ponedjeljak od 19 časova.Naš rival KK Budućnost VOLI izdao je u subotu saopštenje koje nas izuzetno raduje, jer u njemu provijava poruka o značaju ABA lige za region, i “primjeru za kojim treba da se povedemo i da ga slijedimo”. Za značaj ABA lige KK Crvena zvezda se bori već godinama, posebno kroz isticanje važnosti njene regularnosti.

Čelnici KK Budućnost VOLI i autor saopštenja nemaju razloga za brigu – KK Crvena zvezda mts će naći način “da slijedi primjer KK Budućnost VOLI” i ogromne napore koje su čelni ljudi tog kluba, predstavnici policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i podmladak DPS-a uložili da utakmice u dvorani “Morača” proteknu u najboljem redu”, ističu iz beogradskog kluba.

Imali su i apel za svoje pristalice, kao i poruku za čelnike ABA lige.

“KK Crvena zvezda mts poziva sve navijače da dođu u ponedjeljak u halu, pruže ekipi podršku u utakmici, a takođe svojim ponašanjem uzvrate na veliko gostoprimstvo koje nam je ukazano u Podgorici na svakom koraku, od slijetanja na aerodrom, preko boravka u hotelu, do ulaska u halu.

Takođe, KK Crvena zvezda mts apeluje na navijače da pružaju podršku svom timu poštujući fer-plej i sportsko rivalstvo, jer u suprotnom svaki nesportski gest biće sankcionisan.

Cjelokupna odgovornost je na rukovodstvu ABA lige, koje je mirno posmatralo događaje tokom treće utakmice finalne serije, na kojoj: pljuvanje igrača, prvog trenera, stručnog štaba i rukovodstva kluba tokom svih 40 minuta, izazivanje povreda oštrim predmetima, kao i upadi pojedinaca na teren, ubacivanje tvrdih predmeta (šrafcigera, upaljača, eksera, kraćih bodeža, kovanica, pa i košarkaških lopti?) uvredjivi transparenti na račun pojedinih igrača Crvene zvezde, lične prijetnje i uvrede nekolicini igrača Crvene zvezde na terenu, nije bilo dovoljno da se prekine utakmica?

Sve to, iako nezapamćeno u istoriji ABA lige, bilo je “dovoljno” za pražnjenje počasnih mjesta i dva reda na tribinama, i naprasno postalo model za “vrhunski organizovanu utakmicu” nakon reakcije (mlake) ABA lige, koje je valjda shvatilo da bi neko u četvrtoj utakmici i nastradao?

Zato, ponašajmo se sportski, kulturno, ugostimo sportske prijatelje iz Podgorice kako dolikuje, ali na prvom mjestu, pomozimo našem timu da dođe do pobjede u ovoj vrlo važnoj utakmici, omogućimo našem timu da dođe do cilja isključivo na terenu!”

Na kraju ističu i da se nadaju da će sve proći u sportskom maniru i da će učiniti sve da bezbjednost ekspedicije iz Podgorice ne bude ugrožena.

“Takođe, zbog ogromnog interesovanja navijača Crvene zvezde mts gotovo je izvjesno da će hala biti puna. U takvoj atmosferi moguće je da pojedinci pomisle da time što će bacanjem pojedinih predmeta na teren (posebno topovskih udara i petardi) pomoći svom klubu!

Zato će KK Crvena zvezda mts na sastanku sa predstavnicima bezbjednosnih struktura i ABA lige, insistirati na rigoroznim kontrolama na svim mjestima: Počev od aerodroma, preko hotela, uključujući i maksimalnu bezbjednost soba, kontrolu hrane i obroka gostiju, njihovog bezbjednog kretanja po gradu, kao i prilikom ulaska svih gledalaca u halu, koje će podrazumijevati i pokazivanje ličnih dokumenata Republike Srbije na uvid, kako se ne bi dogodio neki “neplanirani” scenario koji bi “možda” doveo do prekida utakmice?

Pokažimo sada kada je najvažnije, zašto smo – Crvena zvezda!”, zaključuju iz tabora šampiona Srbije.

71 Komentara na "Zvezda o suđenju, atmosferi u PG, regularnosti, pripremi za majstoricu…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend