Košarka

Zvezda poručila Repeši: Ovo je odgovor na prošlogodišnje ponašanje prema našim igračima u Podgorici

Poslije izjave trenera Budućnosti Voli Jasmina Repeše, da je druga utakmica finala plej ofa ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu odigrana u atmosferi linča, oglasili su se iz beogradskog kluba sa tvrdnjava da je na taj način htio da skrene pažnju sa ubjedljivog poraza na parketu.

Takođe, ističu i da je ovo odgovor za “prošlogodišnji organizovani napad na igrače Crvene zvezde” odmah po dolasku u hotel u glavnom gradu Crne Gore.

“KK Crvena zvezda mts neprijatno je iznenađen izlaganjem trenera KK Budućnost VOLI Jasmina Repeše, koji je svoju konferenciju za medije nakon druge utakmice plej ofa ABA lige jtd u Beogradu, iskoristio da dešavanja u hali „Aleksandar Nikolić” okarakteriše kao pokušaj „linča, i ponašanje za psihijatriju”…KK Crvena zvezda mts ima dugu i ponosnu istoriju u kojoj je organizovao zahtjevne i važne utakmice, među kojima je i više desetina u doigravanjima, Evrolige, Evrokupa, ABA ili srpske lige…Svoje izlaganje gospodin Repeša prebacio je sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvijek popularan „teren” politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije, i time grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogriješi, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umjerenog čovjeka kakvog ga je znala (do nedjelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je nevjerovatno da se nije informisao oko „izvjesnih događaja” koji su obilježili prošlogodišnju završnicu plej ofa istog ovog takmičenja. Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpio duševni i psihički bol u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman“, stoji u saopštenju beogradskog kluba.

Iz srpskog šampiona podsjetili su na dešavanja iz završnice prošle sezone, kada su, po njihovom mišljenju, spriječeni da odbrane ABA titulu.

„Zarad istine, ako se gospodin Repeša nije informisao, ili znao, mi kao klub smo tu da ga podsetimo šta se dešavalo prošlog proljeća u Podgorici: Organizovani napad na igrače KK Crvena zvezda mts odmah po dolasku u hotel „Podgorica”, bacanje petardi i topovskih udara na igrače prilikom predstavljanja igrača prije početka utakmice, fizički napad na svakoga u hali ko je imao neko obilježje Crvene zvezde, organizovana skandiranja „Ubij Cigana…Četnici…” bacanje svinjskih odrezaka na klupu Crvene zvezde sa namjerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe sa igračima Crvene zvezde, predsjednik kluba koji je u gledalištu stojeći pratio utakmicu van svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove porodice…ima toga još što gospodin Repeša “ne zna”, ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve „propuste” u prošlogodišnjem finalu plej ofa, od dolaska delegacije KK Crvena zvezda mts u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?“.

Za klub iz Beograda je izjava trenera Budućnosti Voli priprema za ono što nas čeka u meču broj tri, koji je na programu prekosjutra u Podgorici.

„KK Crvena zvezda mts nikada se nije slagao, niti podržavao bilo kakvo nasilje na sportskim borilištima, i uvijek će apelovati da sport ostane sport. I zaista ne znamo kakvoj atmosferi linča je govorio trener KK Budućnost VOLI? Međutim, kao klub za koji navijaju milioni ljudi, nećemo dozvoliti ni da neko „zaboravlja” pojedina dešavanja u prošlosezonskog finala, a posebno da mijenja teze i „priprema teren” za identičnu atmosferu u Podgorici, kao ona koja je viđena prošle godine na istom mjestu. Niti to može da radi gospodin Repeša, a još manje pojedini „analitički” portali finansirani od strane raznih sumnjivih izvora, koji su od ponedjeljka počeli da „podgrijavaju” atmosferu „šokirani” onim što su „vidjeli i doživjeli” u Beogradu? Mi nismo zaboravili šta se dešavalo u Podgorici u aprilu 2018.godine, a očigledno da nisu ni mnogobrojni navijači Crvene zvezde i srpska javnost. Koliko su bili „ugroženi” u Beogradu, govori i podatak, da su pojedinci iz delegacije KK Budućnost VOLI, verbalno i fizički nasrnuli na ljude za zapisničkim stolom, pomoćne sudije, nezadovoljni pojedinim skandiranjima sa tribina (na koje je zvanični spiker svaki put pravovremeno reagovao) o čemu postoji i zapisnik delegata utakmice, koji je to sve vidio i unio u svoj zapisnik. Gospodin Repeša bi trebalo da zna, da kao što ne postoji kolektivna odgovornost navijača Crvene zvezde za atmosferu u hali, tako ne postoji ni kolektivna amnezija kod istih, koji su videli i pamte, što su na prvom mjestu kao ljudi, doživeli mnogi u delegaciji KK Crvena zvezda mts tokom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici“.

Iako je jasno da navijači Crvene zvezde neće dobiti ulaznice za meč u Podgorici, tako ne smatraju u beogradskom klubu.

„KK Crvena zvezda mts kao klub za koji navijaju milioni ljudi, svjestan je svoje društvene odgovornosti.Zato pozivamo brojne navijače Crvene zvezde u Crnoj Gori i Podgorici da se ponašaju fer i korektno u dvorani „Morača”, bodre našu ekipu, ujedno imajući u vidu odlične odnose sa navijačkom grupom „Varvari” iz Podgorice“, zaključuju iz Crvene zvezde.

Meč broj tri na programu je u srijedu od 19 sati u “Morači”.

60 Komentara na "Zvezda poručila Repeši: Ovo je odgovor na prošlogodišnje ponašanje prema našim igračima u Podgorici"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend