Košarka

Zvezdanova poruka Kraftu pred dolazak u Budućnost

foto: kkbuducnost.me

Iza Erona Vinsenta Krafta, američkog košarkaša i važnog pojačanja Budućnost Volija ovog ljeta je sjajna sezona u francuskom Monaku.

Finale Lige šampiona, finale šampionata Francuske sve je dostigao u timu koji je sa klupe predvodio naš selektor Zvezdan Mitrović.

Kraft, Amerikanac filipinskog porijekla, vjeruje da je stigao u tim slične košarkaške filozofije.

A to znači vrhunska odbrana na različite varijante i vrste napada protivnika. Bespoštedna igra sa mnogo trčanja, odgovornost, svođenje grešaka na minimum.

U režiji Krafta, bivšeg prvotimca čuvenog NCAA tima Ohajo Stejt, košarka je poput nauke uvijek promišljena, planirana. Zato ne čudi što je baš on bio izbor trenera Aleksandra Džikića za evroligašku sezonu Budućnost Volija.

“Nije bilo potrebno mnogo vremena da se dogovorim sa Budućnost Volijem. Šansa da igram u Evroligi, koncept rada u ekipi, sve mi se svidjelo. Tek u finišu pregovora razgovarao sam i sa mojim doskorašnjim trenerom u Monaku, crnogorskim selektorom Mitrovićem. A Zvezdan mi je rekao: ,,ldi u Podgoricu, igraj i uživaj”. On zna šta je za mene uživanje, rad i pobjede, zato je to rekao”, objasnio je Kraft.

U Budućnost Voli dolazi sa reputacijom jednog od najboljih plejmejkera Evrope kada je odbrana u pitanju.

“Biću tu da probam da odradim dobar posao u odbrani, navijači me po tome prepoznaju, ali ne radi se samo o tome. Mnogo toga čini posao dobrog organizatora igre. Cilj je da igramo raznovrsno, da mijenjamo sisteme napada, prilagođavamo se na različite odbrane. Da mijenjamo tempo. Nadam se da ću pružiti ekipi jednu drugačiju dimenziju. Vjerujem da imamo odlične opcije na spoljnim pozicijama i da će se to vidjeti u Evroligi”, kazao je Kraft.

Konačno, govorio je i o takmičarskim motivima u dresu podgoričkog evroligaša, šampiona ABA lige.

“Ono što je čuo svako od nas pojačanja, koji smo došli ovog Ijeta je da je sezona posebna. Budućnost Voli je nakon dugo vremena u Evroligi, predstavljaćemo ne samo tim, nego i grad, državu. To je velika odgovornost. Znamo šta se od nas očekuje, motiva nam neće faliti. Tu smo jer mislimo da je Budućnost Voli pravi projekat i pravi korak u karijeri”, zaključio je Eron Kraft.

Send this to a friend