Mundijal 2018

Dejo misli da je Srbija oštećena, Hrvatsku vidi u finalu

Dejan Savićević (Photo: fscg.me)

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević ocijenio je da je Srbija oštećena za čist penal na utakmici sa Švajcarskom, a po njegovom mišljenju Hrvatska će igrati u finalu Svjetskog prvenstva.

Savićević je gostujući na Javnom servisu istakao da je VAR tehnologija odlična stvar za savremeni fudbal, a da je najbolji primjer toga duel Aleksandra Mitrovića sa dvojicom švajcarskih igrača, što je glavni arbitar Feliks Brih okarakterisao faulom u napadu.

“Mislim da nema boljeg primjera na Mundijalu. Da je sudija iz Njemačke pogledao snimak koji mu omogućava VAR tehnologija, sigurno bi pokazao na bijelu tačku, poslije prekršaja nad Mitrovićem i čistog penala. Nije to uradio, Srbija je poražena, kasnije je završila učešće u grupnoj fazi. Ko zna kakav bi bio epilog da je dosuđen penal dok je na semaforu pisalo 1:1. Zato smatram da je VAR dobar, a da nije dobro da greška jednog učesnika na terenu utiče na sudbinu ekipe ili reprezentacije na terenu”, kazao je prvi čovjek naše kuće fudbala.

Ovako Savićević gleda na završnicu Mundijala.

“Sam pogled na parove četvrtfinala i ko sa kim ukršta u polufinalu nameće na zaključak da nas velika borba očekuje u dijelu žreba u kojem se nalaze Belgija, Brazil, Urugvaj i Francuska. Iskreno, žao mi je što će Belgija ili Brazil morati da ispadnu već u četvrtfinalu. Ako Kavani ne bude igrao za Urugvaj, Francuska je veliki favorit. U drugom dijelu žrijeba su Hrvatska, Švedska, Rusija i Engleska i, na osnovu svega viđenog, kao i na osnovu kvaliteta tima, Hrvatsku vidim u velikom finalu”, smatra on.

Četvrtfinalne borbe na Svjetskom prvenstvu igraće se u petak i subotu.

L.Đ.

21 Komentara na "Dejo misli da je Srbija oštećena, Hrvatsku vidi u finalu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend