Mundijal 2018

Murinjo smatra da je finale Mundijala riješilo pogrešno tumačenje VAR-a

foto: Anadolija

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo smatra da je Hrvatska oštećena sudijskim greškama u finalu Svjetskog prvenstva.

“Vatreni” su poraženi 4:2 od Francuske, a portugalski stručnjak istakao je situaciju iz finiša prvog dijela, kada je sudija Pitana poslije gledanja video snimka odlučio da svira penal, nakon što je Ivan Perišić igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

“Ne kažem da jeste ili nije penal. Stvar je u tome da je koncept video tehnologije takav da ispravlja važne sudijske greške. Smatram da to u ovoj situaciji nije bio slučaj. Žao mi je što se na odmor nije otišlo kod rezultata 1:1, već sa vođstvom tima koji je do prednosti došao tako da će ova utakmica ostati upamćena kao finale VAR gola. U nastavku su Francuzi dali još dva gola i lako priveli posao kraju”, rekao je Murinjo.

Ipak, istakao je Hrvate kao najprijatnije iznenađenje Mundijala.

“Hrvatska je igrala sa ponosom. To je fantastična selekcija i zaslužuje pohvale za ono što je uradila”, dodao je strateg Mančester junajteda.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Niksic2
Gost
Niksic2

Bio penal ne bio, Hrvati su bili bolji i steta sto ne dobise

aca
Gost
aca

Bio je penal čist kao suza, ne kenjajte časti vi.

Animus
Gost
Animus

Cist penal nad Mandzukicem nije sviran u prvom poluvrijemenu…bar 2 zuta kartona Francuzi nisu dobili u prvih 25 min, zbog grubih startova. Da nije bilo penala i da Hrvati nisu opet morali da jure rezultat…sigurno bi se drugacije odvijala utakmica. U prvom poluvremenu su Francuzi nadigrani od Hrvatske…kasnije su sitnice i malo vece iskustvo Desama odlucili finale. Svaka cast i… Više »

Sve li ti znas
Gost
Sve li ti znas

Jose, trebali su promijeniti odluku za faul koji je prethodio prvom golu,

Crni
Gost
Crni

Bolje da vodis racuna o svom klubu nego je li bio penal…

anonymous
Gost
anonymous

Ne mlati, Murinjo, zivota ti. Ne no cemo se dovijeka nadgornjavat jel bio penal ili nije, i sto bi bilo da ga je sudija svirao, ko zna ko bi pobijedio… Ovako, sve dileme su odmah otklonjene. I ja bih volio da je na poluvremenu ostalo 1:1 ali ne mogu za to kriviti (VAR) sudiju jer je bila igra rukom u… Više »

Gost
Gost
Gost

Ne svira se u finalu SP takav jedanajsterac,nije bilo sanse,lopta nije isla u gol.Igrac je pogodjen al nek si mu reko,Murinjo i ti znalca dva…

daga
Gost
daga

ispravno razmisljanje,a i “pomalo”zalost sudije Pitana iz Argentine,jer su Hrvati dobili Argentinu,pa se valja “malo”osvetiti(ali nije mogao za sve izgubljene utakmice)sto ne umanjuje trijumf “trikolora”i nek im je SRECNO,a realno i Hrvati moraju biti PREZADOVOLJNI,srecno i njima.

junacino
Gost
junacino

Ne lupetaj goste! Svirao je namjeru perisica koja je bila očita! Penal i cao!

anonymous
Gost
anonymous

U VAR sobi imas 4 sudije koje su glavnom sudiji rekli da provjeri na video snimku da li je penal. Dakle, sudija je odmah na video snimku provjerio i korigovao svoju odluku. I cio svijet je odmah tome svjedocio i gledao isti usporeni snimak kao i sudija. Moze li sto postenije od toga? Uostalom, on je sudija, ne ti i… Više »

var prevara
Gost
var prevara

e bravo, kad smo vec kod toga , da je bilo obrnuto, da je trebao da se sudi penal protiv francuske, bi li ga sudio ???

anonymous
Gost
anonymous

Jel moguce da to pitas?!?!?!

Medovina
Gost
Medovina

Bravo, Murinjo, sasvim realno.

Send this to a friend