Mundijal 2018

Robi Vilijams uvrijedio Ruse, ali će otvoriti Mundijal

Poznati pjevač Robi Vilijams nastupiće na otvaranju Svjetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi, dvije godine nakon što su tamošnji mediji pisali da bi mu trebalo zabraniti nastupe u Rusiji.

Vilijams je glavni je izvođač na ceremoniji otvaranja, koja se održava na stadionu Lužnjiki, a nastupiće zajedno sa ruskim sopranom Aidom Garifulinom, pola sata prije početka prve utakmice.

Pretpostavlja se da neće izvoditi pjesmu Party Like A Russian, koja opisuje rusku elitu kao abnormalno bogate autokrate koje se bez osmijeha na licu provode na ogromnim jahtama i unajamljuju siledžije koji rješavaju njihove međusobne čarke. Pjesma je naišla na kritike ruske štampe nakon što je objavljena 2016. godine.

Ruski mediji kritikovali su je kao uvrjedljivu i punu stereotipa, te su predviđali da Vilijams više nikada neće nastupiti u njihovoj zemlji.

“Jako sam srećan i uzbuđen zbog povratka u Rusiju i ovako jedinstvenog nastupa”, rekao je Robi Vilijams, opisujući nastup na na otvaranju Mundijala kao ostvareni san.

“Uradio sam mnogo u dosadašnjoj karijeri, ali nastupiti pred 80.000 ljudi na fudbalskom stadionu i pred milionima ljudima ispred malih ekrana širom svijeta je moj dječački san”, zaključio je Vilijams.

Nakon ceremonije otvaranja, prvi meč igraće Rusija i Saudijska Arabija.

Send this to a friend