Mundijal 2018

Švajcarski list nazvao Džaku i Šaćirija briljantnim budalama

Švajcarci su izuzetno zadovoljni pobjedom protiv Srbije, ali ne i ponašanjem strijelaca golova.

Šaćiri i Džaka su nakon postignutih golova slavili pokazivanjem albanskih nacionalnih obilježja, što je bacilo sijenku na trijumf vrijedan praktično osmine finala Svjetskog prvenstva.

“Džaka i Šaćiri, dva najtalentovanija igrača generacije su odlučila meč, pokazali su klasu. Ali, ono što su uradili, pokazuje da ne posjeduju nikakav politički senzibilitet, niti da im je društvena svijest razvijena”, piše Noje Curher Cajtung.

“Trebalo je da puste da govori fudbal, umjesto toga provocirali su načinm radovanja rivala. Svi znamo u kakvim su odnosima Srbija i Kosovo, tome nema mjesta na stadionu”, dodaje list.

“Blik” kaže da je tim pokazao zrelost u igri i glupost postupcimna dvojice fudbalera.

“Ovo je igra, ona nema granice, predstavlja nevaspitanje i nepoštovanje same Švajcarske, ne samo rivala. Fudbal i sport su igra zajedništva, integrišu, nepotrebne i glupe provokacije nikome nisu potrebne. Na taj način poslali ste ružnu sliku u svet da je Švajcarska zemlja koja nije uspjela da lijepo vaspita dvojicu mladića koji je predstavljaju.”, dodaje list uz opasku da si odigrali briljantno, ali da su briljantne budale.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marius
Gost
marius

E kakvi su ovi Svajcarci foliranti . Kao fol im smeta Dzakino i Shaqirijevo radovanje. Ako su toliko pravicni , sto ne napisase da sudija nije svira cist penal , no to precutase .

alil
Gost
alil

bar su briljantne budale! srbi su samo budale, obicne, nevaspitane…

Crni
Gost
Crni

Nema te skoke koja ce od njih napraviti pametne…to je takav narod

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Saciri je Vrhunski Nogometni Mozart…Blick am Sonntag.Sto pise nije bitno….Jer Blick su tracarske novine…Saciri je najpozitivnija licnost u Svici
..Svaka njemu cast

Crni
Gost
Crni

Ne mlati…

Komentator
Gost
Komentator

Brilijantne budale – realno bi leglo i mnogim drugim fudbalerima. Sjeticete se svi vi zabrinuti za dignitet svajcarske reprezentacije, koji su njih dvojica “narusili”, brilijantnog Bate Mirkovica kako, sa grbom na grudima, vata za… Uze Svajcarska tri boda Srbiji, pa dzabe i muka s Hagom i VARom… Pustite momke da proslave kako im je milo.

Dado
Gost
Dado

Ovo treba svima nama da bude primjer za ubuduce! Ne pričam o dvojici Albanaca, već o zvaničnim stavovima švajcarskih medija. Kada pojedinci naprave glupe poteze mediji treba da su tu da ih kritikuju, i time pošalju poruku ostalim pojedincima da to nije u redu, i da treba biti sankcionirano . Mediji su tu da kroje društvo i njegovu svijest.

Podrijetlo
Gost
Podrijetlo

Švajcarci ne mogu ni da shvate kakvo je dno-dna kosovo i albanija ! To je strašna razlika !

Untahiri
Gost
Untahiri

Jadna li si Svajcarska kad ovakvi kreteni igraju za tebe.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Zloupotrebili su Švajcarsku da bi se prepucavali sa Srbima. Nevjerovatno. Pritom, nijesu isticali švajcarske simbole, vec drugog naroda-drzave.

method man
Gost
method man

što ne igraju za albaniju kad je tolko vole …

Ranko
Gost
Ranko

Pa sto ih zovete da igraju onda

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Kao sto smo i ranije rekli ova dvojica primitivaca su prije svega osramotili zemlju koja im je dala sve u zivotu pa onda sebe(mada je to manje bitno) i nikoga drugog.Svaka cast reprezentativcima Srbije na gospodskom i dostojanstvenom drzanju i u pobjedi i u porazu jer su i jedno i drugo sastavni dio sporta.

Zak
Gost
Zak

Jedno je nesporno da znaju da igraju i da se trude… Oni su to sto jesu u glavi i to niko ne moze ispravit a ni popravit!

Hip Hop
Gost
Hip Hop

Prije ćeš bukvu promenut no ovu dvojicu.

Perroti
Gost
Perroti

Jači je srpski lobi tamo od albanskog

daga
Gost
daga

Ovo ke “kuhinja”i poznato pisanje i “veze” Blica i Informera,sa ovim nemaju veze Svicarci,ubrzo ce izaci na vidjelo.

Dizzy
Gost
Dizzy

Kakve dalebu, kao glupan i tupsn! Ali svakako dobri fudbaleri.

Belgijanac
Gost
Belgijanac

Znam ja da ovo ne prolazi u Svajcarsku kako god bilo biće kažnjeni od svajcaraca , nema mjesta kod njih za ovo .

Send this to a friend