Mundijal 2018

Švajcarski list nazvao Džaku i Šaćirija briljantnim budalama

Švajcarci su izuzetno zadovoljni pobjedom protiv Srbije, ali ne i ponašanjem strijelaca golova.

Šaćiri i Džaka su nakon postignutih golova slavili pokazivanjem albanskih nacionalnih obilježja, što je bacilo sijenku na trijumf vrijedan praktično osmine finala Svjetskog prvenstva.

“Džaka i Šaćiri, dva najtalentovanija igrača generacije su odlučila meč, pokazali su klasu. Ali, ono što su uradili, pokazuje da ne posjeduju nikakav politički senzibilitet, niti da im je društvena svijest razvijena”, piše Noje Curher Cajtung.

“Trebalo je da puste da govori fudbal, umjesto toga provocirali su načinm radovanja rivala. Svi znamo u kakvim su odnosima Srbija i Kosovo, tome nema mjesta na stadionu”, dodaje list.

“Blik” kaže da je tim pokazao zrelost u igri i glupost postupcimna dvojice fudbalera.

“Ovo je igra, ona nema granice, predstavlja nevaspitanje i nepoštovanje same Švajcarske, ne samo rivala. Fudbal i sport su igra zajedništva, integrišu, nepotrebne i glupe provokacije nikome nisu potrebne. Na taj način poslali ste ružnu sliku u svet da je Švajcarska zemlja koja nije uspjela da lijepo vaspita dvojicu mladića koji je predstavljaju.”, dodaje list uz opasku da si odigrali briljantno, ali da su briljantne budale.

19 Komentara na "Švajcarski list nazvao Džaku i Šaćirija briljantnim budalama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend