Mundijal 2018

Trese li se i dalje prečka poslije Mijatove bombe u Tuluzu

Da li se prečka u Tuluzu trese i dvije decenije kasnije, pitaju se ljubitelji fudbala na ovim prostorima.

Danas se navršava tačno 20 godina od čuvene utakmice između Jugoslavije i Holandije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Kod rezultata 1:1 na startu nastavka Predrag Mijatović imao je veliku šansu da sa 11 metara donese vođstvo Jugoslaviji.

Šutirao je jako, ali je prečka sačuvala Van der Sara.

Prethodno je Denis Bergkamp doveo Holandiju u vođstvo, a Slobodan Komljenović samo tri minuta prije čuvenog penala izjednačio.

Na kraju je u sudijskoj nadoknadi Edgar Davids savladao Kralja, odveo “lale” u četvrtfinale i propala je šansa generacije za veliki uspjeh na Mundijalu.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pejton
Gost
Pejton

Kad je Stojo ko igralista onovne skole Musa Burzan presao pola tima i dodao loptu Radu da zavrsi pogotkom, on je svom silinom na 2, 3 metra od gola opalio po lopti koja je pogodila precku. Ta precka se jos trese.Tako pricaju kod Sase u videoklubu u zgradi Drvoimpexa.

marius
Gost
marius

Trese , ne samo precka no i Tuluz vele dan danasnji podrhtava , kako je to “puklo”!

boki
Gost
boki

Ova prečka je izvor doživotnih trauma i nešto što je ostalo i što će zauvijek ostati urezano u pamćenje hiljadama i hiljadama ljudi iz bivše nam zemlje. Zašto je to tako, i zašto je ta prečka imala toliku moć to je pitanje za sociologe i psihologe, ali to je jednostvano tako. Bilo je i poraza i pobjeda puno, i prije… Više »

11 miliona eura
Gost
11 miliona eura

Peđa ponesi prečku na stulac 😆😃👍

anonymous
Gost
anonymous

A vala vise preceraste i sa ovom temom… Svake godine se podsjecamo ovog promasaja ko da je u finalu bio… Jugoslavija je ’90. u Italiji ispala od Argentine na penale u 1/4 finala pa se ne pise o tome toliko, a veci je uspjeh no ovaj iz ’98.

Joj
Gost
Joj

Živa istina brate. Da bar pokušaju da isčačkaju nešto novo o ovoj utakmici ,no vazda jedno te isto , te jedno te isto. Što ne nadjete broj Jugovica pa ga pitate je li bio penal uopšte ?
“Trese li se prečka” i koju je žvaku Mijat žvakao…smorčina

Send this to a friend