Mundijal 2018

Engleska slavi Kejna, Tunis kapitulirao u nadoknadi

foto: marca.com

Kasnim pogotkom Harija Kejna, fudbaleri Engleske uspjeli su da izađu na kraj sa Tunisom (2:1) u prvoj rundi G grupe Svjetskog prvenstva.

Napadač Totenhema bio je dvostruki strijelac, a gol vrijedan trijumfa dao je u prvom minutu nadoknade poslije velike gužve i asistencije glavom Megvajera.

Englezi su pokazali mnogo u prvom poluvremenu, djelovali nadomoćno, ali je rezultat na semaforu Volgograd arene pokazivao 1:1. U nastavku bezidjedna predstava Gordog albiona, no Kejn je kao i mnogo puta u karijeri bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, pa je Tunis morao da potpiše kapitulaciju.

Četa Gereta Sautgejta je u meč ušla odlično i poslije par propuštenih zicera, Kejn je načeo, tada, pogubljenu odbranu rivala.

Uslijedile su nove neiskorišćene šanse Engleza, pa kao što to biva u fudbalu stigla je kazna – Voker je bespotrebno skrivio penal, a gol sa bijele tačke, za izjednačenje, dao je Saši.

Za razliku od vrlo uzbudljivog prvog, u drugom dijelu smo gledali klasičnu uspavanku. Tunis je sjajno zatvorio sve prilaze sopstvenom golu, senzacija je bila na pomolu, a onda se pojavio Kejn…

U prvom meču ove grupe, Belgija je bila bolja od Paname 3:0.

TUNIS – ENGLESKA 1:2 (Saši pen. 35 – Kejn 11, 91)

Volgograd Arena
Sudija: Vilmar Roland (Kolumbija)

TUNIS (4-3-3): Hasen – Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija – Škiri, Badri, Saši – F. Ben Jusef, Hazri, Sliti.

ENGLESKA (3-1-4-2): Pikford – Voker, Stons, Megvajer – Henderson – Tripijer, Dele Ali, Lingard, Jang – Sterling, Kejn.

Tok utakmice:

90+1.minut – GOOOOOL! Kejn spasava Engleze, ipak će Gordi albion slaviti trijumf. Kakva šteta za Tunižane koji su bili nadomak iznenađenja. Kejn dobro postvaljen i glavom šalje loptu iza leđa Ben Mustafe.

80.minut – Uspavanka u nastavku susreta, poslije fantastičnog prvog poluvremena. Za Engleze sve manje vremena da ostvare cilj i dođu do pobjede.

60.minut – Iznenađujuće mirno protiče uvodnio dio drugog dijela. Odbrana Tunisa je sve sigurnija, Englezima ponestaje rješenja. Selektor Sautgejt još uvijek ne poseže za izmjenama.

46.minut – nastavljen je susret.

Poluvrijeme: Veoma uzbudljiv meč gledamo. Engleska je defintivno zaslužila da vodi, ali je Voker uprskao stvar i bez potrebe skrivio penal koji su Tunižani pretvorili u gol za izjednačenje. Gordi albion je stvorio sijaset šansi, realizacija je zasad veliki problem.

44.minut – Tripije je uposlio Lingarda koji nastavlja da promašuje. Sada je igrač Junajteda pogodio spoljni dio stative.

39.minut – Kolosalnu šansu propuštaju Englezi. Prvi Dele Ali glavom, nakon toga i Stouns ne uspijeva da poklopi loptu iako je bio u vrlo dobroj poziciji da zatrese mrežu rivala.

35.minut – GOOOOOL! Izjednačenje u Volgogradu, Saši je matirao Pikforda. Šutirao je u donji lijevi ugao, golman Engleza je zakačio loptu, ali nedovoljno.

33.minut – PENAL za Tunis. Voker je faulirao Ben Jusefa.

27.minut – Konačno udarac Tunižana preko Sašija, nije bilo naivno. Korner za Afrikance.

24.minut – Još jedna prilika za Engleze. Lingard je loše šutnuo, iako neometan. Sjajan centaršut je uputio Jang.

18.minut – Zanimljiv pokušaj Hendersona sa distance, ali pravo u Ben Mustafu.

14.minut – Golman Tunisa Hasen u suzama izlazi iz igre, povrijedio je rame i nije u stanju da nastavi meč. Mijenja ga Ben Mustafa.

11.minut – GOOOOL! Engleska stiže do vođstva. Kejn je iskoristio odbitak i postigao 14. pogodak u dresu sa državnim grbom. Prethodno je Hasen napravio još jednu sjajnu intervenciju prilikom udarca Stounsa. Kod šuta Kejna nije imao šansu.

4.minut – Još jedan zicer za Gordi albion. Lijepa povratna lopta Lingarda za Sterlinga, koji ne uspijeva da sprovede loptu u mreže sa ivice peterca.

3.minut – Au, kakva šansa za Engleze već na startu. Lingard je tukao sa desetak metara, lopta je zakačila jednog defanzivca Tunisa, ali je Hasen bravurozno intervenisao.

1.minut – Počeo je meč na Volgograd areni.

Ovo je drugi meč grupe G, nešto ranije je Belgija savladala Panamu rezultatom 3:0.

Očekuje se i da Engleska startuje pobjedom, dok će se Tunižani potruditi da skupo prodaju svoju kožu.

Interesantan sastav izveo je Geret Sautgejt, selektor gordog albiona, sa dosta fudbalera koji imaju prevashodno defanzivne karakteristike.

Tunis i Engleska su se posljednji put susreli 1998. godine na Mundijalu, kada su bili u istoj grupi. Gordi Albion je tada slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima Alana Širera i Pola Skolsa.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade007
Gost
Rade007

I potpuno zaslužena i pravedna pobjeda. Tunis nije smio da dobije penal,jer ono je krađa i smijurija. A s druge strane Engleskoj nije dosuđeno nekoliko penala,mnogo logičnijih od onog koji je poklonjen Tunisu. Realan rezultat bi bio 0:6 za englesku,a ovako 1:2,KANEEE opet dokazao da je najbolji napadač na svijetu i najbitnije je da se došlo do 3 boda.

Isaak
Gost
Isaak

Ostaviti Kejna samog kod kornera u 91minutu. Naivno, morali su platiti. Previse naivno

Abdulah
Gost
Abdulah

Gordi albion je samo previše gord, nema kvalitet za veliki rezultat !

OooO
Gost
OooO

Ajmo tunis

Rade007
Gost
Rade007

Ovo je sramota na koji način Engleska prima golove od mrtvih ekipa. Umjesto da je sad 0:5,ono 1:1.

Aaaaa
Gost
Aaaaa

Baš lijepi ovi navijači Tunisa.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Напријед браћо!

Send this to a friend