Mundijal 2018

Rusija preslišala Egipat i obezbijedila drugi krug Mundijala

Fudbaleri Rusije savladali su Egipat sa 3:1 i već poslije druge utakmice na Mundijalu osigurali plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

“Zbornaja” je nakon ubjedljive pobjede nad Saudijskom Arabijom na startu (5:0) opet prikazala dobru igru, a seriju golova nastavili su Denis Čerišev i Artjom Dzjuba.

Egipat je napao domaćina sa Mohamedom Salahom od starta, ali to “faraonima” nije bilo od pomoći u večerašnjem susretu u Sank Peterburgu.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, što je po prikazanom na terenu bio realan ishod.

Početkom nastavka Fati je loše reagovao ispred Dzjube i zatresao sopstvenu mrežu, te tako otvorio Rusima put ka trijumfu.

Uslijedio je blic-krig “zbornaje”. Najprije Čerišev daje treći gol na Mundijalu, a tri minuta kasnije se u strijelce upisao i Dzjuba.

Da Egipat ne prođe kao Saudijska Arabija na startu pobrinuo se Mo Salah iskoristivši penal u 73. minutu. Sam ga je i izborio.

U drugom meču drugog kola grupe A, sjutra od 17 će igrati Urugvaj i S. Arabija.

RUSIJA – EGIPAT 3:1 (Fati ag. 47, Čerišev 59, Dzjuba 62 – Salah pen. 73)

Stadion: Krestovski, Sankt Peterburg.
Kapacitet: 64.468.
Sudija: Enrike Kaseres (Paragvaj).

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev – Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov – Zobnin, Gazinski – Samedov, Golovin, Čerišev – Dzjuba.

Egipat (4-2-3-1): Elšenavi – Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Hamed, Elneni – Salah, Abdala, Trezege – Marvan.

Tok utakmice:

73.minut – GOOOOL! Salah gađa neodbranjivo. Napadač “faraona” daje prvi pogodak na Mundijalu, ali Egipat i dalje ima ogroman minus.

72.minut – Penal za Egipat, srušen je Salah na ivici šesnaesterca. Kaseres je u prvi mah dosudio prekršaj van kaznenog prostora, ali ga je VAR uvjerio u suprotno.

67.minut – Odličan šut Trezegea, malo je nedostajalo da Egipat smanji.

Rusi imaju i podršku fudbalera Srbije koji gledaju meč u svojoj bazi u Svetlogorsku.

62.minut – GOOOOOL! Veliki je majstor Dzjuba, visina mu ne smeta da pokaže veliko znanje sa loptom. Primio je dugu loptu Kutepova, a onda se lijepo namjestio na udarac koji je bio vrlo precizan. Sve je gotovo ovdje, već imamo prvog učesnika osmine finala.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1009154505672404992

59.minut – GOOOOOL! Čerišeeev, Rusija ima kapitalnih 2:0 i leti ka prvom mjestu u grupi. Strpljiva akcija “zbornaje” po desnoj strani, a završni pas dao je Fernandes. Za Čeriševa je to treći pogodak na SP.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1009153995083014144

47.minut – GOOOOOL! Defanzivac Egipta Fati je pogodio sopstvenu mrežu, Rusija vodi! U namjeri da otkloni opasnost ispred Dzjube, desni bek “faraona” je loše reagovao, a golman Elšenevi nije mogao da spriječi gol.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1009150716999544832

Poluvrijeme: Nema golova, ima velike borbe. Egipat je čvrst, Rusiji ne ide tako lako kao protiv Saudijske Arabije na startu.

42.minut – Dobar pokušaj Salaha iz okreta, udarac van okvira gola.

35.minut – Dosta kombinovanja na obje strane, mnogo razmijenjenih dodavanja među igračima u organizaciji napada u oba smjera, ali ništa konkretnije se ne dešava.

19.minut – Uzvraća Zbornaja preko Čeriševa! Dobar je to udarac bio sa 20-tak metara od gola, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

15.minut – Egipat je u ovim trenucima konstantna prijetnja po gol Akinfejeva! Dobru priliku imao je Trezege pošto je dobro nadriblao loptu u šesnaesterac Rusije, ali je njegov lukavi šut s mnogo efeja završio pored stative.

6.minut – Dva udarca Rusije u istom minutu. Najprije Ignašević glavom poslije kornera Samedova, a nedugo zatim šut sa distance oprobao je Golovin.

1.minut – Počeo je meč.

Faraoni sa Mohamedom Salahom udaraju na Zbornaju, koja je furiozno, sa čak 5:0, deklasirala Saudijsku Arabiju, u prvom susretu Grupe A.

Egipćani su primili gol u 89. minutu protiv Urugvaja, pa će se u Sankt Peterburgu protiv domaćina boriti za život i nastavak potjere za eliminiacionom fazom.

Sa već tri boda na kontu Rusije može da dozvoli sebi kalkulacije i igra na remi, što ne bi odgovaralo Egiptu.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Браво Руси!⚽⚽⚽

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Belgija argentina brazil njemacka francuska spanija urugvaj engleska hrvatskafudbal ostalo je pokusaj….

Radosav
Gost
Radosav

Živjela velika i bratska Rusija !

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Šišmakov i Širokov slave

Leopold
Gost
Leopold

Treba ove ruse ispitati na doping. Šalim se, mada me od njih ne bi začudilo.

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Američki sportisti su na dopingu. Oni nikada ne podliježu kontroli već njihov olimpijski komitet garancije za njih. Ha ha ha!

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Dukljani na aparatima

Paklica
Gost
Paklica

🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Send this to a friend