Mundobasket 2019 Svjetsko prvenstvo u košarci

Crna Gora ispustila 12 poena prednosti u finišu i izgubila i od Turske

foto: FIBA

Košarkaši Crne Gore poraženi su od Turske 79:74 u meču razigravanja za plasman od 17. do 32. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Propustili su veliku šansu da upišu prvu pobjedu na Mundobasketu izabranici Zvezdana Mitrovića.

Vodili su 39 i po minuta, a onda u penal završnici izgubili od Turske. Na krilima Dubljevića i Vučevića naš tim je od starta nametnuo svoj način igre i stekao 10 poena viška već u prvoj četvrtini.

U nastavku se probudio i Nidam, pogodio tri trojke, a kada je poentirao Bjelica za 65:53, na polovini posljednje četvrtine, činilo se da je naš tim pred pobjedom.

Međutim, dozvolili su Turcima da se razigraju, pravili neke jeftine greške u ogranizaciji napada, a sve je definitivno odlučeno kada je 14 sekundi prije kraja kod prednosti rivala od jednog poena, Suad Šehović napravio nepotrebnu nesportsku ličnu grešku nad Osmanom i tada je bilo sve gotovo.

Naš najbolji igrač u današnjoj utakmici bio je Vučević sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Nidam je postigao 13, a Dubljević je dodao 12, uz osam uhvaćenih lopti.

U turskoj selekciji 19 poena Osmana, 17 Mahmutolua, 15 Birsena.

Posljednji meč na Mundobasketu naš tim će odigrati u ponedjeljak od 9.30 protiv Japana.

TOK UTAKMICE:
POSLJEDNJA ČETVRTINA:

Brz koš Nidama, 77:74, ali samo šest sekundi do kraja.

Nesmotren nesportski faul starijeg Šehovića nad Osmanom. Koristi najbolji igrač Turske oba penala, a poslije lopte sa strane brz faul nad Vilbekinom. Iskoristio je i on bacanja, 77:72, još 14 sekundi.

Prodor Osmana i polaganje za 73:72 za Tursku. Tajm aut Mitrović, 28 sekundi do kraja.

foto: FIBA

Birsen je sa penala vratio minimalnu prednost Turskoj, a onda je fauliran pri šutu za tri Nidam i koristi dva od tri, 72:71, 40 sekundi do kraja.

Poslije skoka u napadu Dubljević je izborio dva penala i pogodio ih. 70:69, još 72 sekunde.

Osman je pogodio za dva, potom loš napad naših i neprecizan šut Seada Šehovića za tri. Fauliran je zatim Osman, koji je iskoristio oba penala i prvi put je danas Turska minuzt i po prije kraja, 69:68.

Trojka Suada Šehovića, ali potom uzvraća Mahmutolu, pa zakucavanje Korkmaza. Samo plus tri, 68:65, do kraja dva i po minuta.

foto: FIBA

Poentira Bjelica za 65:53, ali onda serija Turaka od pet poena i nakon trojke Mahmutolua, tajm aut zove Mitrović. 65:58, četiri minuta do kraja.

Pokušava Turska da se vrati u meč, poentirao je Birsen, ali je uzvratio Vučević pod košem protivnika. 61:51 poslije tri minuta u posljednjoj četvrtini.

TREĆA ČETVRTINA:

Dobrih 10 minuta našeg tima i prednost 58:49. Razigrao se i Nidam sa tri trojke, imali smo i 12 poena viška, ali zasad crnogorska selekcija kontroliše rezultat.

Poslije druge trojke Nidama u trećoj četvrtini, naš tim je vratio 10 poena viška, 52:42, četiri minuta do kraja trećeg perioda.

foto: FIBA

Vučević razigran i u nastavku, četiri poena našeg centra, uz trojke Nidama i Ivanovića, vodimo 47:40 nakon 23 minuta igre.

Nidam, Ivanović, Aleksa Popović, Vučević i Dubljević započeli su drugi dio utakmice.

DRUGA ČETVRTINA:

Na poluvremenu Crna Gora vodi 37:32. Da nije bilo nekih početničkih grešaka, koje su omogućile Turcima lake poena, razlika bi bila i veća. Briljiraju Vučević sa 14 i Dubljević sa 10 koševa.

Povratak Vučevića i Dubljevića vratio je i prednost našem timu. 34:26 vodi Crna Gora uz briljantnu partiju tandema visokih igrača.

foto:FIBA

Vratio se u igru Vučević i odmah pogodio sa distance, vodimo 30:26. U toku je peti minut druge četvrtine.

Četiri poena Sanlija preko Suada Šehovića, pa koš iz kontre Osmana nakon greške Ivanovića. Turska je brzo smanjila na 26:22, pa je minut odmora pozvao Zvezdan Mitrović.

PRVA ČETVRTINA:

Odlična četvrtina Crne Gore, 26:16 za naš tim poslije 10 minuta. 12 poena Vučevića, 10 Dubljevića. Mahmutolu je sa druge strane dao brzih osam poena.

Trojka Dubljevića, pa Petar Popović polaže iz kontre. 22:12, najveća prednost našeg tima.

foto: FIBA

Dvije vezane trojke Mahmutolua, Turska smanjuje na 13:10. Još tri minuta u prvoj četvrtini.

Naš tim dominira, poslije sjajne akcije poentirao je Vučević za 11:2, pa je Saridža pozvao tajm aut na polovini prve četvrtine.

Dobar početak Crne Gore, Vučević je ubacio pet poena, jednu trojku, a za tri je pogodio i Dubljević. Sa druge strane samo Osman za dva, vodimo 8:2 poslije četiri minuta.

U startnoj petorci naše selekcije nalaze se Nidam, Petar Popović, Radončić, Vučević i Dubljević.

Naš tim izgubio je sva tri meča u grupi i cilj do kraja šampionata biće da se upiše makar jedna pobjeda u utakmicama sa Turskom i Japanom.

Ekipa Zvezdana Mitrovića bori se i za plasman u olimpijske kvalifikacije, a za takav epilog neophodno je da ne bude plasirana slabije od 23. mjesta.

Turska je prvenstvo započela pobjedom nad Japanom, a onda ispustila triumf nad Amerikom na nevjerovatan način.

Potom je uslijedio šokantan poraz od Češke i ispadanje iz borbe za visok plasman.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

evi stalno se vadimo kako smo mali kako na s je 500 000 kako nemozemo,nemamo bazu..rece selektor kako je brazilaca 210 miliona.Turaka je 100 miliona nemozemo ni protiv njih! Sta ce nam tek japanci uraditi koji imaju 125 miliona stanovnika !? Ako cemo tom logikom selektore, Srbiju bi trebalo da svi deru? Nego znate sta je ipak i pitanju? Srpsku… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A sehovici? Radoncic? Sinovi DPS funkcionera

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Poslednjih 4 min su i najbolji pokazatelj da momci nisu bili mentalno prisutni na ovo sp..Vodit cijelu utakmicu i sve prosut u finis, moze samo tim koji nema snage da privede “dobijeno” kraju..Puno gresaka koje se ne prastaju na takmicenju kakvo je mundobasket..Nedostatak energije i snage se vidio i protiv nz, brazila kad je bio egal, a naravno najvise danas..Protiv… Više »

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Kako se brisu komentari vezani za ovo sto je Sehovic napravio,a za Stojkovica posle onog penala ste ih sami pisali😁

Aco655
Gost
Aco655

Pogledajte sta radi Ceska. Igraci na spisku nisu nista poznatiji od nasih ali oni imaju zelju. Ne bi me cudilo ako osvoje Svetsko.

Холмија
Gost
Холмија

Браћо Турци, од Бога вам здравље 🙂

Ivica
Gost
Ivica

Nema CG navijaca na utakmici danas? Nijesu ih prikazivali nijednom. Da li ko zna o cemu se radi?

Srpski NK
Gost
Srpski NK

Milonegro😂😂😂😂😂😂😂😂greote

niro
Gost
niro

Čuješ srpski Nikšič da vam nema Bsnjana i Golijana bili bi statistička greška što se tiče procenta posrbica u Nikšiću.

Окле
Gost
Окле

Никшић је град којег је ЦГ-ра уништила да нје могла више. Никшић припада Старој Херцеговини (што се може чути по нагласку), дио ЦГ је постао прије 142 године (ако се не варам), а прије тога никада није био, значи да се преци никако нијесу могли ват’ Црногорци. То што се неки људи изјашњавају као Монтенегрини је из чистог користољубља.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Dosta porodica u Nikšiću potiču iz Stare Crne Gore pa i jesu Crnogorci, ali sam Nikšić i izvorni Nikšićani su Hercegovci.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

mislis obrnuto!! Pitaj te silne Hercegovce odakle su porikeklom i ciju nosnju nose? Da nije srpska mozda? Herzegovci su Crnogorci i nista drugo – Ove lazi sto slusamo vec 100 godina od vuka do garasanina vas je dovelo tu dje ste. A mogli ste biti de prirodno pripadate: U Crnoj Gori. Sada vam je Biograd blizi, sto ranije nikad nije… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Skoro svi djelovi moderne “crnogorske nosnje” su izvorno hercegovacki. Dzamadan, Dolama, Jelek itd su hercegovacki, sa snaznim turskim uticajem. Pogledaj slike crnogorske nosnje prije 1830 da vidis da izvorna crnogorska nosnja je samo bila kapa zavratka i bijeli gunj (mantil).

niro
Gost
niro

Tačno i danas postoje pordice koje su izbjegle iz Hercegovine 1875g posle nevesinjskog ustanka i danas ih zovu hercegovcima,Zurovci,Zirojeviči,Maltezi,Popovci, Grubači,Grujičići,Njunjići itd ostali stanovnici su iz crnogorskih plemena Katunjani ,Trebješani
,,Drobnjaci ,Grahovljani,Pivljani,Banjani i čine 95% stnovništva Nikšića

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Jedino tu su Katunjani Crnogorci. Drobnjaci Grahovljani Pivljani Banjani su cisti Hercegovci i njihovi krajevi su Hercegovina kao i sam Niksic. Granica Hercegovine i Crne Gore su oduvijek bile planine iznad Grahovskog i Niksickog polja.

niro
Gost
niro

Kako ne u ovim plemenima se nosi crnogorska nošnja igra se crnogoesko kolo kao na sred Cetinja,akod vas ercegovaca zavisi od toga da li ste muslimani ,katolici ili pravslavci igra se hercegovačko kolo sviraju na gange .

niro
Gost
niro

Samo što ova plemena pjevaju o Crnoj Gori nose nošnje crnogorske i i igraju crnogorsko kolo i uz gusle pjevaju,za razliku od hercrgovaca koji pjevaju o hercegovini,nose hercegovačke nošnje i pjevaju uz gange.Zamisli da neko kaže da je Durmitor hercegovačka planina koji je opjevan u u desetinama crnogorskim pjesmama kao crnogorska planina.

niro
Gost
niro

Što ove zovu izbjeglice iz Hercegovine,a ostalo stanovništvo doselilo iz Pive,Drobnjaka,Grahova itd,postajale su mahale ,grudska ,i danas postoji,hercegovačka it a ostalo stanovništvo bili su od crnogorskih plemena domicilni

Bager
Gost
Bager

Okleeeeeee si te te bole Crnogorci?

Mladen
Gost
Mladen

@Administrator
ovakve maliciozne komentare prema Crnoj Gori pušta a odgovore koji su pristojni ne pušta. Nadam se da nećeš zadugo biti admin.
@Srpski NK
Da je Milo na projektu velike Srbije ti mu se ne bi mogao izvaditi.. znaš odakle.

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Mitrovicu za ovo si ti kriv i jos kad si odlucio koi ces 12 igraca. da povedes

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kazu da Vucevic navija za Srbiju

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Kad je docek?

Podgoricki
Gost
Podgoricki

Dje je evivanje podukljice😂😂😂😂😂🇷🇸💪

Markom
Gost
Markom

Ajde Sehovicu napusti kosarku vise

Goxy
Gost
Goxy

Sto mi drago zbog bivsih Srba koji igraju za milogoruizuzev Vucevica nijedan nece biti igrac,dzaba se nadali da ce im pomoci milogorski tim 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mne. cg
Gost
Mne. cg

pazi sta pises. fino. u srbiju pa to njima govori ovo je crna gora i igraju crnogorci navijaju crnogorci a vi u srbiju

PlavGusRoz
Gost
PlavGusRoz

Umjesto sto pljujete mozda naseg najboljeg igraca Suada Sehovica (sjetite se samo one trojke!!!!!) i to najvise na nacionalnoj osnovi, bolje bi vam bilo obracunati se sa ovima sto dizu tri prsta a namiguju na drugu drzavu. Kao neke Nba zvijezde a ovamo su nas i stavili u poziciju da igramo ispod 17. mjesta. Kad covjek nema s kim da… Više »

Mojtenegro
Gost
Mojtenegro

Slavi li se kod vas?

Nego sto
Gost
Nego sto

Sto se raduju muslimani ,puca se u Rozaje

Zvek
Gost
Zvek

Braca dpbise bracu poturice

Prc
Gost
Prc

Placete li bivsi Srbi sto se milu prodadoste,a izrodi?

Ct Ro Ul
Gost
Ct Ro Ul

Sto je lijepo biti Srbin u ovoj zabokrecini

Nasi
Gost
Nasi

Uh sto se slavi kroz CG!! Ima li dje Boganovica da reaguje??? ahhahaha

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

E zato cemo Japan na ledja, ako Lekso Saicic samuraje

Marko996
Gost
Marko996

E sram vas bilo, 12 poena ste vodili 4 minuta prije kraja utakmice i to turska igrala bez klasicnog centra skoro cijelo drugo poluvrijeme i vi to opet niste umjeli iskoristit, ne umijete loptu prenijet zadnjih 2 minuta e kakve ste vi nesrece bez karaktera pih

citalac
Gost
citalac

Cirkus

Dzordz
Gost
Dzordz

Sehovici pobrkali stranu

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Milova Gora dala solidan otpor 😂😂😂

Rade007
Gost
Rade007

Nemojte da zamjerate na slavlju srba posto se trenutno slavi u plavu,gusinju,rozajama,tuzima..

KLM
Gost
KLM

Dobro je
Nema kud gore
Ipak se veci dijo CG raduje

Marko996
Gost
Marko996

E sram vas bilo, 12 poena razlike ste vodili 4 minuta pred kraj meca i to turska igra bez centra klasicnog skoro cijelo drugo poluvrijeme i vi to niste umjeli iskoristit pa nema vi ste nesrece jedne bez karaktera kakve ja jos gledao nisam pih

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Tužno na koji nabacim izgubismo.
Radujte se peta kolono! Pi!

Rade007
Gost
Rade007

Petko,tvoj djed se borio sa italijanima protiv partizana 100%,bio je za okupirani Monte I negro

Bager
Gost
Bager

Koliko znam, pop Srpske crkve, Joanikije Lipovac, docekao je Birolija i uveo Talijane u Crnu Goru kao kolaboracionista, uhvacen na Zidanom Mostu. Prema tome, Srblji, ne ubacujte lopte u crnogorski kos, nemate vi veze s nama!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Joanikije Lipovac je kolko znam iz Kotora, a kolko znam i tvoj Sekula Drljevic i Krsto Zrnov Popovic su docekali Birolija.

luka
Gost
luka

Osim nesrecnog Joanikija ,ko je docekao okupatora?Beogradjani ili Cetinjani?

Catania
Gost
Catania

Lose bas los utisak zalaganje igra odnos ka grbu

Niksic
Gost
Niksic

Ponovo uvodi sehovica kod 12razlike za nas,i opet gubi utakmicu,sramota od sehovica

Kotor66
Gost
Kotor66

Nije bilo lose, ovi Sehovici malo da vide svijeta i da se rukuju sa nekim poznatim igracima.Probali su tu Kinesku krahu i tako.Neka se sad ispisu na ove Japoneze i pomalo put kuce.Pa mozda open za desetak god na neko prvenstvo.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ukupni +/- Suada Šehovića je -27 !!!
Nerealno. Ko dovede ovo u reprezentacju ?

brko mali
Gost
brko mali

Unistio je ovu utakmicu, bolje da je uzeo turski dres, bilo bi postenije

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tesko je sa Turcima vojevati

Spasoje
Gost
Spasoje

Bravo za Popovica! Sa najmanje iskustva a toliko srcanosti i borbe! Bravo! Svaka cast!

Rozaje
Gost
Rozaje

Braca protiv brace,ovo je revijalni mec

Jdhdhddh
Gost
Jdhdhddh

Zamisli neko ko je 550 godina, alo 5 i po vjekova bio sjedinjen sa Turcima prica Crnogorcima da su braca sa turcima… pa je li stvarno mislis da su Bogdanovic, Jokic, Bjelica itd srbi ? Mogu biti politicki isto kao sto si i ti… a srbi su bili tursko roblje i sad nema razlike izmedju jendnih i drugih… stopili su… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Crna Gora je, osim 4 nahije i dijela Primorja, takođe bila 500 godina pod Turcima.
Šta misliš o tome ?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

4 Nahije su bile pod Turcima 122 godina (1482-1604)

Nasi
Gost
Nasi

Ne lazi dzihadisto. Srbija je bila oko 270god. pod Turskom okupacijom i stalno dizala ustanke. Dok su tvoji preci sjedali u katunu umjesto da podrže pravoslavnu braću. Eto ti ih sad zbog toga najviše u CG.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Anka
Gost
Anka

Bravo momci ❤

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Je li realno da umjesto dva derbija gledamo ovaj raspad od košarke ?

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Turskaaaa💪💪💪🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Petko Petković
Gost
Petko Petković

To su vaše gazde tako i treba – otpadu!

Alan
Gost
Alan

Nisu Petko no tvoje. Prodaja nekretnina, Toščelik itd…

Sefket
Gost
Sefket

Ko god da pobijedi ,nas je.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A najjaci su ovi u komentatori na tv propustimo 200 sansi da se vise odlijepimo i vodimo oni prave glupe greske i gube lopte na kraj iz kontre primaju koseve…. A ovi u kazu ODLICNA NASA IGRA E KUKU

Niksic
Gost
Niksic

Opet sehovici

Cekin
Gost
Cekin

Partijskivijnici. Nisu obojica zajedno igrali 20 min prosle sezone

Mungos
Gost
Mungos

Trener najveci krivac za neuspjeh. Svi su provalili da je dovoljno da igraju pressing protiv has I pobjedjuju sigurno. E da, I da nam blokiraju izvodjenje lopte.

Nasi
Gost
Nasi

Ovo je prijateljska utakmica dva bratska i jako bliska naroda! Ne lozite se puno kao da je bitno. Ovo su naši.

Bar4me
Gost
Bar4me

Nije igrala turska protiv srbije, pobrkao si nešto.

Nasi
Gost
Nasi

Zato i kažem ovo su sve naši.

Shshs
Gost
Shshs

Idemoooo do pobjede!!!

Spasoje
Gost
Spasoje

Izbacite suada, ovo je sramota

Niksic
Gost
Niksic

Cim udje sehovic katastrofa

Alan
Gost
Alan

Sehović svim srcem navija za Tursku. Kako da igra dobro za CG?

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Montenegro vs Srbija 2
Ovo morate dobiti, vitezovi naši 💪 💪 💪 🏀

Koja
Gost
Koja

Pukli vitezovi

Nasi
Gost
Nasi

Za koga li navijaju potomci Crnojevica Busatlija da mi je znati…

460
Gost
460

Kako mogu pobijedi, kad samo dva igrača pjevaju himnu.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kako da pjevaju himnu kad 99% Crne Gore samo zna prve dvije strofe

velimir1966
Gost
velimir1966

Tacno!
Bruka i sramota!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Bice gusto 92:75

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Tako je… Za CRNU GORU!!!

Sasa
Gost
Sasa

Ajmo ajde!!!

Send this to a friend