Mundobasket 2019 Selektor Srbije analizirao poraz od Španije

Đorđević: Loše smo reagovali na promjene odbrane, nije mi se dopala glupa reakcija Jokića

Aleksandar Đorđević, foto: FIBA

Poraz od Španije nije prijao Aleksandru Đorđeviću, koji je nakon utakmice poručio da se njegov tim loše snašao na promjene u odbrani “furije”.

Nakon četiri lake pobjede, vicešampion svijeta potpuno je podbacio i na kraju je izgubio 81:69.

“Poremetili su naš plan igre, a mi nismo reagovali na njihove promjene u odbrani. Imali smo 17 izgubljenih lopti. To je previše. Prvi put smo izgubili ovog ljeta, ali se to desilo u lošem trenutku. Moramo da se izdignemo i budemo kao tim. Danas to nismo bili. Danas su možda neki igrači preuzeli individualnu odgovornost, ali to nismo mi jer mi igramo timsku košarku”, rekao je Đorđević.

Bio je veoma ljut i zbog isključenja Nikole Jokića.

“Igrali smo srcem u drugom dijelu, ali mi se nije svidjela glupa reakcija našeg igrača, koji je morao da ostane u igri. Ako treba da izgubimo, to treba da se desi sa njim jer je jedan od lidera. Možemo naravno da igramo i bez njega i bez svakoga, ali nam igrač kao on treba”, istakao je Đorđević.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine, u utorak od 13 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hajduk
Gost
Hajduk

Luis Scola igra ovaj mundobasket na vrhunskom nivou, a i iskusan je za dvojicu … ako Gaučosi opušte ruku može vam prisšest ovo prvenstvo.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Sale los si trener..Marjanovic ti sjedi na klupi.Jovic lucic Simonovic Guduric Micic uzas jedan.nije spanija Angola ili Portoriko da ih dobijes +60
Sad Argentina pa USA.Tesko mozes ti do polufinala a za dalje tesko…

Svjefol
Gost
Svjefol

Sale, opet cete vi pokazati moc i razigranost…protiv Angole i Senegala, ne sekiraj se…..hahaha

Pjer
Gost
Pjer

Taj Jokic stalno probleme pravi
Tako bolje da ga otpises dok se vaspita malo

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Već žalim Argentinu,sve loše što je moglo da se desi,desilo se u ovoj utakmici,sad nastupa najbolje od ovih momaka!

Bxdc
Gost
Bxdc

Misliš loše si reagovao na odbranu Scariola. Nisi imao ideju.

Gigi
Gost
Gigi

Bravo .Pravi komentar .Kakav je trener dobro i igraju.povesti simonovica lucica ostavit kalinica nedovića to stvarno moras biti biser.

Simo
Gost
Simo

Djordjevic igrac klasa kao trener nula. Iz politickih razloga izostavlja igrace, spanac ga je pobijedio sam. Njegove letece izmjene cijele utakmice su smijesne. Drzis najboljeg Jokica na klupu veci dio utakmice a u NBA momak igra 30 minuta minimum i zato je centralna figura. Ma ocaj od selektiranja igraca do taktike.

POJK
Gost
POJK

Nije problem u tome koga je poveo. Problem je imati onolikog centra i držati ga cijelu utakmicu na klupi. Pa da je i najgori kad ne ide drugima daj mu šansu možda je njegov dan.

Send this to a friend