Mundobasket 2019 Svjetsko prvenstvo u košarci

Emotivni Rubio o pokojnoj majci nakon finala: Osjetim je iako nije sa mnom, ova Španija je porodica

Riki Rubio, MVP Svjetskog šampionata, govorio je o timu Španije koji je funkcionisao kao porodica, a to mu je i odvuklo misli na pokojnu majku…

“Crvena furija” je sa svih osam pobjeda zasjela na svjetski tron, a u finalu protiv Argentine nisu dozvolili nikakvu neizvjesnost.

“Izgubio sam majku prije tri godine. Bila je uvijek uz mene, svaki dan me je ‘gurala’ da izvuče ono najbolje od mene. Znam da na ovom svijetu nije postojao niko ko me je više volio od nje. Nedostaje mi svakog dana. Iako je nema, ja je osjetim”, rekao je emotivni Rubio.

Španci su na Mundobasketu prikazali najbolju timsku igru što je i Rubio potencirao. Disali su kao jedan, kao porodica.

“Ispisali smo istoriju i bili smo spremni za ovo. Iza nas je sjajan turnir, ali i Argentina zaslužuje sve pohvale. Morali smo da damo sve od sebe za pobjedu. Stvarno je nevjerovatno kako smo odigrali čitav turnir. Bili smo tim! Možda nismo bili najtalentovaniji, ni najveći, stavite još toga što vam je volja, ali bili smo tim sa velikim srcem i to smo pokazali u finalu. Pokzali smo to tokom čitavog turnira. Ponosan sam na saigrače, na trenera i stručni štab. Osjećam da ćemo se ove medalje sjećati jednog dana kao porodica kada evocira uspomene. A to je mnogo više od toga da smo osvojili Mundobasket. Ovo je porodica za čitav život”, zaključio je najkorisniji igrač Svjetskog šampionata.

Send this to a friend