Mundobasket 2019 Selektor zadovoljan

Mitrović: Igra mnogo bolja nego protiv Irana, brine povreda Ivanovića

foto: FIBA

Selektor naših košarkaša Zvezdan Mitrović bio je zadovoljniji izdanjem svojih izabranika u meču sa Nigerijom i nada se da povreda Nikole Ivanovića nije teže prirode.

Crveni su u zanimljivom meču na kraju poraženi od Nigerije 89:86.

“Izuzetno zahtjevna i atletska utakmica je iza nas. Bilo je dobrih momenata, velike borbe. Nigerija je odigrala ozbiljnije protiv nas, nego što je to bio slučaj u meču sa Poljacima. To je selekcija sa pet – šest igrača, uglavnom američka škola košarke. Jedina loša stvar je povreda skočnog zgloba Nikole Ivanovića, što je uticalo na krajnji rezultat. Problem je bio veći jer je Derek Nidam napravio pet faulova, pa smo ostali bez glavnog organizatora igre. Međutim, generalno, zadatak je ispunjen, provjera je bila izuzetno dobra”, rekao je Mitrović.

Na kraju poraz nije previše zabrinuo stratega Crne Gore.

“Dominacija atletska je bila prisutna sa njihove strane, ali smo se držali dobro, uz pomenute probleme sa organizatorima igre. Čarapić je igrao, ali je on fizički slabiji, a pomogao je i Petar Popović. Nije napadački bilo problema, postigli smo 86 poena, a na kraju su nas kaznili trojkom. Sada se samo nadam da Nikola nije ozbiljnije povrijeđen. Ekipa je generalno odigrala mnogo bolje, nego protiv Irana. Imamo još sedam dana, utakmicu sa Poljskom, biće malo naporno i zbog promjene mjesta boravka. Još jedan meč i kreće Mundobasket”, istakao je Zvezdan Mitrović.

Send this to a friend