Mundobasket 2019 Selelektor Zvezdan Mitrović analizirao prvog rivala na Mundobasketu

Moramo da ih usporimo, damo više od maksimuma, nadam se i da će sreća biti uz nas

Svjestan je selektor naših košarkaša Zvezdan Mitrović da će njegovi izabranici morati da greške svedu na minimum, ako žele da budu konkurentni na premijeri Svjetskog prvenstva protiv Grčke.

“Heleni” su favoriti, došli su u Kinu po medalju, predvođeni NBA zvijezdom Janisom Adetokumbom.

“Moramo da ih usporimo, spriječimo njihovu igru iz tranzicije i trčanje, koje stiže iz jake odbrane. Moramo dati i više od maksimuma, kontrolisati skok i smanjiti izgubljene lopte. Ne smijemo ni da im otvaramo kontre”, rekao je Mitrović.

O Grcima je sve rečeno prethodnih dana.

“Imaju sjajan tim, ne bih samo isticao Janisa, koji je njihov najbolji igrač. U ekipu su igrači Olimpijakosa i Panatinaikosa. Recept za uspjeh je timska igra, kao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo”, istakao je Mitrović.

Ipak, imaće i naš tim šta da kaže i pokaže u sjutrašnjoj utakmici.

“Upoznati su Grci sa činjenicom da u pozicionoj igri pet na pet imamo prednost. Pokušaće da nas natjeraju na greške, pritisnu loptu. Sve smo trenirali, pripremali se. Vidjećemo kako će to izgledati na terenu. Nadam se da će i sreća biti naš saveznik”, zaključio je tvorac najvećeg uspjeha naše reprezentativne košarke.

Crna Gora i Grčka igraće sjutra od 14 sati po našem vremenu u Nanđingu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Срећно момци али ако се на срећу ослањате нећемо далеко догурат. Дајте све од себе па како год прођете. Они који вас искрено воле вам неће замјерит ниједан пораз ако одиграте момачки и изгнете за сваку лопту.

Dragiša
Gost
Dragiša

srećno momci…

Send this to a friend