Mundobasket 2019 Svjetsko prvenstvo u košarci

Mundobasket: Srbija – SAD, duel uzdrmanih isključivo za prestiž

Na Svjetskom prvenstvu za košarkaše danas će se igrati mečevi za plasman od petog mjesta, ali daleko od toga da neće biti zanimljivo.

Naime, u 13 sati na teren će istrčati košarkaši Srbije i Sjedinjenih Američkih Država – biće to susret timova koji su projektovani da igraju finale i bore se za titulu prvaka, ali ulog je znatno drugačiji.

Biće to utakmica bez rezultatskog značaja, praktično za prestiž, pošto je Srbija, nakon poraza Amerikanca od Francuske, ostala i bez mogućnosti da na ovom šampionatu izvadi vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

“To je samo još jedna utakmica. Obje ekipe pokušavaju da pobijede, nema tu šta mnogo da se priča. To je sljedeća utakmica”, rekao je selektor američke selekcije Greg Popovič, dok njegov kolega na klupi Srbije Aleksandar Đorđević drugačije doživljava meč:

“Mislim da je svaka utakmica na Svjetskom prvenstvu izuzetno značajna u karijerama svih nas. Ne vidim zašto ova ne bi bila, bez obzira što nema značaj. A ima i te kakav. Duel dvije reprezentacije koje su na papiru slovile za one koje su bile u borbi za medalju, a koje nisu uspjele da se dočepaju polufinala. Ovo je veliki izazov za nas, i ja to takao shvatam”, kazao je Đorđević.

Od 15 sati sastaće se Češka i Poljska, selekcije koje su samim prolaskom u četvrtfinale napravile istorijski uspjeh na ovom Mundobasketu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

Evo na topčidder kuju latene medalje

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Volio bi da pobijedi USA, mada mi je potpuno svejedno…

Send this to a friend