Mundobasket 2019 Serđo Skariolo traži medalju za sve koji su igrali u kvalifikacijama

Španski san od 12 iz Podgorice do zlata u Pekingu

Dok su svi nakon Eurobasketa 2017. “kukali” kako će sastaviti tim za famozne Fibine prozore, Serđo Skariolo je prvom prilikom okupio momke za koje je znao da će moći da računa na njih u kvalifikacijama za Mundobasket.

Kvalifikacije su još bile daleko, ali iskusni selektor Španije znao je šta ga čeka i šta treba da radi. Zbog toga je “furija” tokom prozora izgledala najuigranije i lagano je izborila plasman u Kinu.

A tamo su neki drugi (najbolji) Španci pokorili planetu, ipak sjajni Italijan se sjetio i onih koji su 24. novembra 2017. u Podgorici krenuli da grade put ka svjetskom vrhu.

“Svi koji su bili dio kvalifikacija imaju svoje zasluge za ovaj uspjeh. Nadam se da će ih Federacija nagraditi za ovo oni su zaslužili medalju koliko i svi ostali u timu”, jasan je Skariolo, koji je tokom Fiba prozora probao 29 igrača.

A njih 12 koji su tog novembra pobjedom (79:66) u Morači počeli zlatni put su Ljovet, Oliver, Garsija, Fernandez, Visedo, Vidal, Sais, Vaskez, Pauli i Arteaga i Kolom i Rabaseda (tandem koji je igrao na SP).

“Španski san od 12 iz Podgorice do zlata u Pekingu”, nije ni čuvena Marka zaboravila momke iz kvalifikacija.

Send this to a friend