Mundobasket 2019 Zadovoljstvo u taboru crvenih

Trijumf nad Iranom uvod u iskušenja u Kini

foto: fiba.com

Plejmejker našeg nacionalnog tima Nikola Ivanović rekao je da je Crna Gora do trijumfa nad Iranom došla lako i da je ovaj meč poslužio kao priprema za iskušenja koja čekaju crvene u Kini.

Organizator igre Budućnosti ubacio je 11 poena u današnjem meču.

“Bilo je dosta lako, uz dužno poštovanje, Iran nema veliki kvalitet. Mnogo nam je značilo nakon tri poraza od tri jake ekipe, što smo dobili ovu utakmicu lako. Bilo je grešaka, ali i lijepih momenata Sada kroz mečeve sa Nigerijom i Poljskom završavamo pripremnu fazu i polako ulazimo u ono što smo radili tokom cijelog ljeta”, rekao je Ivanović.

Mladi košarkaš ulazi u formu nakon povrede koja ga je više od pola godine odvojila od parketa.

“U Lionu sam na momente bio malo van ritma. Želio sam da se dokazujem nakon osam mjeseci neigranja. Drago mi je da polako ulazim u formu, hvala Bogu ništa me ne boli i nadam se da ćzu do prvenstva biti potpuno spreman”, dodao je Ivanović.

Zadovoljan je bio i Nemanja Radović.

“Prva provjera poslije teškog puta nam je služila da se uigramo. Nikoga nije lako dobiti, idemo sada dalje.Mislim da Nigerija ima nekoliko igrača na visokom nivou, fizički su dominantniji od Irana i biće nam odlična provjera jer će utakmice na prvenstvu biti veoma jake”, rekao je Radović.

Send this to a friend