Mundobasket 2019 Selektor Zvezdan Mitrović pred prvi meč u razigravanju za plasman od 17. do 32. mjesta

Turska je najjači tim od ekipa koje nisu prošle dalje

foto: FIBA

Selektor Zvezdan Mitrović smatra da je Turska najbolja ekipa od selekcija koje se nisu plasirale u drugu fazu Mundobasketa.

Upravo će izabranici Ufuka Saridže biti prvi rival Crne Gore u razigravanju od 17. do 32. mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Biće to ujedno i početak borbe za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, odnosno za poziciju među 23 najbolja tima na svijetu.

“Imaju izuzetan tim. Nesrećan poraz od Amerikanaca potpuno ih je poremetio. Turska je ubjedljivo najjača ekipa u donjem dijelu Svjetskog prvenstva i potpuno neočekivan rival. Apsolutni su favorit u predstojećoj utakmici, ali ćemo probati da ih iznenadimo”, rekao je Mitrović.

U prethodnoj rundi Turska je u meču odluke izgubila od Češke.

“Igrali su potpuno indisponirano u toj utakmici. Nisu bili agresivni. To nije njihova prava slika. Vrijednost turskog tima vidjela se u meču sa Amerikancima”.

Crna Gora je imala problem u prethodnoj rundi sa jednom odbranom rivala.

“Kada protivnik agresivno odigra na našu bekovsku liniju, imamo problem. Turci nažalost imaju igrače za to. Teško u tim situacijama koristimo prednosti koje imamo”, istakao je Mitrović.

Crna Gora i Turska igraće sjutra od 13.30 po našem vremenu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koja
Gost
Koja

Alibi prica.

Bakka dizel
Gost
Bakka dizel

Vec si se predao Mitrovicu..kaze :’probacemo da damo sve od sebe’…
E qq …

Mne. cg
Gost
Mne. cg

Ovaj sistem i zrijebanja i oni koi ne znaju da vode kosarku. a misle da sve znaju toje fiba znaci jedan zrijeb i grupe ispade da poljaci portoriko venecuela igraju u drugoj fazi a ovamo turci njemci novi zeland kanada ispade. dok ovamo u grupama ispadaju dvije slabije ekipe a u ovu dje su spanci tri slabe ekipe a. ovdje… Više »

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Tako je, ti ih nauči xD
Hahahhaahahahahahaha

Send this to a friend