Mundobasket 2019 Centar Crne Gore govorio o uzrocima poraza od Novog Zelanda

Vučević: Četiri tehničke greške su previše, ali smo bili mnogo nervozni

foto: FIBA

Nikola Vučević smatra da je naš tim previše nervozno ušao u utakmicu sa Novim Zelandom, ali da su četiri tehničke greške previše za jednu ekipu na meču Svjetskog prvenstva.

Selektor Zvezdan Mitrović je prethodno rekao da se osjeća pokradeno poslije drugog meča na Mundobasketu.

“Bilo je grešaka na obje strane. Mislim da smo prerano ušli u nervozu i prepreku sa sudijama. Od starta se stvorila velika nervoza sa naše strane. Mislim da su četiri tehničke greške koje smo dobili previše i takve stvari ne smiju da se dešavaju na Svjetskom prvenstvu. Moramo i da znamo da nismo velika ekipa, koja će imati, da tako kažem protekciju kod sudija, već nam ostaje da se borimo. Napravili smo greške, trebali smo bolje da odreagujemo u nekim situacijama. To nas je koštalo nekoliko poena. Mislim da to nije razlog poraza, oni su odigrali sjajno, pogodili su kada je trebalo, mi nismo i to je to”, rekao je Vučević.

Nakon blijede igre u prvom dijelu, Crna Gora je preokrenula situaciju u trećoj četvrtini, ali nije uspjela da do kraja odigra na tom nivou.

“Uspjeli smo da se povratimo i povedemo, imali smo dobre pozicije za šut da povećamo razliku, ali nismo uspjeli da pogodimo. Oni su odgovorili sa tri trojke zaredom, što su radili tokom cijele utakmice. Znali smo da su nezgodan protivnik, da igraju brzo i šutiraju u ranoj fazi napada. Nismo odgovorili na najbolji način na to. Zasluženo su pobijedili, svaka im čast. Borili smo se do kraja, ali nismo uspjeli da dobijemo”, istakao je Nikola Vučević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barani
Gost
Barani

Колико познавалаца кошарке,да ли је могуће да овакве коментаре читам. Усвајају га сваку утакмицу јер се не боје наше спољне линије не могу погодити ништа,он је 5 центар зар треба лопту да води баци је себи под кош па закуца,треба му саиграч. Рођо одличан си био,вазда славио 3 ка што Славиша,па нека се љуте ове лажне патриоте. Играш за Црну… Više »

Raekwon
Gost
Raekwon

Ja mislim da nista nije funkcionisalo Vucevicu ti kao zvijezda ekipe nisi pokazao nista da igrac tog kalibra ne pokrene ekipu nit da preuzmes odgovornost e to je sramota vucevicu za te 2 utakmice vise je pokazao vucevic no ti ugledaj se na druge NBA igrace na ovom prvenstvu kako ginu a gledaj tebe nadam se da ti je Sramota… Više »

Mirko
Gost
Mirko

Nisu igraci krivi, kriv je selektor

HERCEG NOVI
Gost
HERCEG NOVI

Dobar je momak uvijek korektne i realne izjave,tu nema sta ali da se ocekivalo vise i da je morao morao je ali dobro..

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Slažem se, ali nema on u ovakvoj reprezentaciji igrača priblibližnih njegovom kvalitetu sa kojim može da igra. Dajte mu Bogdanovića ili nekog dobrog, pa bi se videlo kako bi igrao. Ne može on sam.

NBA
Gost
NBA

TACNO DA IMA PONESTO OD TE PRICE,ALI NIJESTE SE NESTO POKAZALI,A ITEKAKO MOZETE AKO HOCETE; NIJE OVO TRENIG,NEGO SP……

Srbin Bar
Gost
Srbin Bar

Nidzo Srbine,sto ti treba da igras za privatnu banana drzavu ?

Misina
Gost
Misina

E Mitrovic veli sudije su krive ,a ja mislim on je kriv on je unio nervozuni .Dobar trener bi pripremio ekipu da rastereceno udje u utakmicu S obzirom da se od vas nijesu ocekivali veliki rezultati bas zato ste trebali da igrate rastereceno .

Send this to a friend