Ostali sportovi

Ani Drašković oduzeto srebro zbog dopinga

Crnogorska karatistkinja Ana Drašković bila je pozitivna na doping testu, koji je urađen nakon takmičenja na Mediteranskim igrama u Taragoni, saopšteno je iz Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

Njoj je u uzorku pronađena supstanca furosemid. Riječ je, kako se navodi u saopštenju, o diuretiku, koji se koristi da bi se izgubila težina.

U saopštenju se navodi da će Drašković vratiti srebrnu medalju, koju je osvojila na Igrama u kategoriji do 55 kilograma.

„Nažalost i sa iznenađenjem možemo da potvrdimo da je Ana Drašković bila pozitivna na doping testu koji je urađen u Taragoni. Nalaz anti-doping komisije je pokazao prisustvo zabranjene supstance u njenom uzorku. Sve ostale procedure su u nadležnosti Svjetske anti-doping asocijacije (WADA), kao i njenih regionalnih udruženja, te Evropske i Svjetske karate federacije“, kazao je Igor Vušurović, šef crnogorske sportske misije na Mediteranskim igrama.

Crna Gora je u Taragoni osvojila srebrnu medalju u ženskom rukometu, odnosno bronzana odličja kojima su se okitili vaterpolisti i karatistkinja Marina Raković.

22 Komentara na "Ani Drašković oduzeto srebro zbog dopinga"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend