Ostali sportovi

Antropometrijsko mjerenje ženske kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore

foto: http://www.ucg.ac.me

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, u sklopu dijagnostičkog centra sa kojim raspolaže je nastavio sa proširenjem baze rezultata mladih sportista pa je u petak 17. avgusta realizovano mjerenje ženske kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore koja je učesnica B prvenstva Evrope za košarkašice do 16 godina koje se održava u Podgorici od 16. do 25. avgusta.

Navedena mjerenja su realizovali doc. dr Milovan Ljubojević, mr Marina Vukotić, mr Ivan Vasiljević i profesorica Gorica Zorić, a stručni štab reprezentacije Crne Gore je dobio uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametre metabolizma.

Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela. Dobijeni podaci omogućavaju precizno programiranje režima ishrane i usklađivanje sa određenim trenažnim programom, a takođe utiču na promjene trenažnih procedura i periodizacije treninga što je od posebnog značaja za mlade sportistkinje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
plesemsvukovima
Gost
plesemsvukovima

E cus idiotizma “antropoMETRIJSKO MJERENJE”!!! Znanje je cudo, kukala vam kuka zalosna!

bruks
Gost
bruks

Dobro bi bilo da stavite i snimak tog antropometrijskog mjerenja…u laboratoriji difa…nekoliko profesora….
a u prevodu prvo ti izmjere visinu, pitaju za godine, pa te stave na vagu i izracunaju index tjelesne mase…i sve to traje 2 minuta…sta radi bjelica

obični građanin
Gost
obični građanin

Nisu ih trebali mjerit’. Zgodne su ni mlade košarkašice 🏀👍👌🙄

Send this to a friend