Ostali sportovi

Atletičari iznenadili savez nastupom na Malti

Atletska reprezentacija Crne Gore osvajanjem petog mjesta na ekipnom prenstvu Evrope – treća grupa na Malti ostvarila je rezultat iznad svih predviđanja i očekivanja, ocijenio je generalni sekretar Atletskog saveza, Milan Madžgalj.

On je kazao da su crnogorski atletičari na Malti mogli da se nose sa rivalima, ali da su po borilištima i uslovima za trening i pripreme daleko od njih.

“Mi smo jedina država koja nema atletsku stazu, jer je i onoj u Baru još prije deset godina istekao serifikat. Da bi mogli da se nadamo nečemu mora se napraviti staza u Podgorici i rekonstruisati u Baru. Drago mi je što će Pljevlja uskoro dobiti novu stazu, na stadionu pod Golubinjom”, rekao je Madžgalj.

On je naglasio da je cilj održavanja ekipnog prvenstva Evrope da države koje organizuju ili učestvuju na takmičenju omasove i popularizuju atletiku, obnove i izgrade atletska borilišta.

“Naši takmičari potvrdili su da pored blistavih rezultata pojedinaca može i ekipno da se nosi sa rivalima u trećoj grupi i da bude konkurentna za visok plasman. Ostvaren je nacionalni rekord u štafeti 4×100 i nekoliko ličnih rekorda”, kazao je Madžgalj.

On je pohvalio atletičare, selektora Osmana Erovića i nacionalne trenere, navodeći da su odradili posao na najbolji način.

“Svi zajedno ostvarili su najbolji plasman do sada na ekipnim šamionatima. Kada bi se pojačale srednje pruge moglo bi se očeekivati i bolji rezultat”, kazao je Madžgalj.

On se zahvalio rukovodstvu Saveza, predsjedniku Miloradu Vuletiću i Upravnom odboru što je obezbijedilo sve uslove za uspješan nastup reprezentacije na Malti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
silver
Gost
silver

A da odes do Berana, tamo ima veoma lijepa staza…ili vazi ona “ako nema u Podgoricu, onda nista”

Send this to a friend