Ostali sportovi

Atletičari rade punom parom

Za razliku od mnogih sportista koji odmaraju početkom godine, kao po tradiciji odmah nakon praznika počela je zimska atletska sezona.

Jedan broj crnogorskih atletičara već je nastupao u 2017.godini, ali većina je na priprema. Po već ranije utvrđenom planu i programu selektora crnogorske reprezentacije Osmana Erovića, dio naših reprezentativaca već je u Baru, gdje realizuju prvu fazu zimskih pripreina.

Priprema rukovoditi selektor Osman Erović, za bacačke discipline rukovodilac je nacionalni trener profesor Marko Ristić, aza srednje i duge pruge zadužen je Drago Musić. Pripreme za bacačke odnosno tehničke discipline i sprint realizuju se u Baru, dok će srednjoprugaši i dugoprugaši raditi u Ulcinju. Zbog specifičnosti korišćenja dvorane dio crnogorskih reprezentativaca realizuje pripreme u atletskim dvoranama u Novom Sadu, Beogradu i regionu.

Posjeta Vuletića

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić u društvu potpredsjednika Saveza Gojka Banjevića, zaduženog za sektor sporta i generalnog sekretara Milana MadžgaIja, obišao je realizaciju prve faze zimskih priprema jednog dijela atletskih reprezentativaca Crne Gore.

Istovremeno Vuletić je posjetio i predstavnike atletskih klubova koj i realizuju i sprovode pripreme u Baru, a zatim je sasaradnicimana zajedničkom sastanku sa trenerima, kojem je prisustvovao i dr Aleksandar Vujičič, predsjednik zdrastvene i anti doping komisije ASCG, koji realizuju pripreme razgovarao o realizacij i dosadašnjeg toka priprema.

Na sastanku sa trenerima konstatovano je da su rezultati u prošloj godini u Savezu bili odličnu, a da će se u narednom periodu nivo i kvalitet forme sportista dizati na još veći nivo kroz organizaciju zajedničkih i stručno-specij alističkih priprema kako se budu približavala važna međunarodna takmičenja. Naravno, tu se prije svega misli na dvoranska prvenstva Balkana i Evrope za najkvalitetnije takmičare koji ispunjavaju norme.

“Zadovoljan sam sa svim što sam vidio prilikom obilaska sa svojim saradnicima, a posebno u razgovoru koji sam imao sa grupom trenera koji realizuju i sprovode pripreme u saradnji sa koordinatorom priprema selektorom Osmanom Erovićem i nacionalnim trenerima za bacanja Markom Ristićem i sprinterske disicpline Gojkom Banjevićem. Početak godine nam nije bio naklonjen zbog niskih temperatura. Međutim raduje me što su sada temperature povoljne za obavljanje trenažnog procesa u Baru i gdje se sve odvija po planu. Naši atletičari imaju odlične uslove za rad zahvaljujući razumijevanju predstavnika JP Sportsko Rekreativni centar Bar Topolica i ljudi koji rade na stadionu.” istakao je Milorad Vuletić, prvi čovjek crnogorskog atletskog Saveza.

Erović: Slijede izazovi

U ovoj godini biće održan veliki broj takmičenja na međunarodnoj sceni nakojima će učestvovati naši reprezentativci. Upravo broj na takmičenja biće prilika da naši atletičari nastave trend dobrih rezultata.

Pojedinačna prvenstva Balkana za sve uzrasne kategorije, Svjetsko prvenstvo za seniore u Londonu, ekipno prvenstvo Evrope na Malti,Igre malih zemalja Evrope u San Marinu, Evropsko prvenstvo za juniore u Italiji, Svjetsko prvenstvo u Keniji za mlađe juniore. Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Poljskoj, Evropski zimski kup u bacanjima u Češkoj, nagovještavaju uzbudljivu atletsku godinu.

Već od februara kreću značajna međunarodna takmicenja, a ispunjenu normu za Evropsko prvenstvo u dvorani ima Marija Vuković.

“Biće ovo izazovna godina. Mnogo očekujem od najboljih atletičara, odnosno od Slađane Perunović u maratonu, Marije Vuković u skoku u vis, Tomaša Đurovića u bacanju kugle, Darka i Dragana Pešića u sedmoboju i desetoboju, naravno od najbolje juniorke svijeta Kristine Rakočević u bacanju diska, a vjerujem da će Danijel Furltula sanirati povredu.” istakao je Osman Erović, selektor Crne Gore.

Sjajni rezultati nekih mlađih takmičara nagovještavaju da i 2017. godina može biti u znaku sjajnih rezultata i rekorda naših atletičara.

“Nekoliko takmičara skrenulo je pažnju na sebe. Očekujem još bolje rezultate od Ljiljane Matović, Anđele Drobnjak, Luke Rakića, Srđana Marića, Blagote Petričevića, Ivana Kukuličića i Marije Bogavac. Međutim, ono što raduje jeste daje tu još jedna odlična generacija nadolazećih mlađih atletičara, kao što su Ana Bošković, Anastazija Magdalinić, Aleksandar Miletić, Risto Drobnjak, Sava Vulović, Gabrijela Cetković, Ivana Šćekić, Gordana Marsenić, Ena Balijagić, Boris Čović, Sara Ratknić, Marija Kontić, Zeljko Pešić i drugi,koji će ove godine imati prilike da se još bolje pozicioniraju na atletskoj sceni Crne Gore.” – naglasio je Erović.

Send this to a friend