Ostali sportovi Balkanska atletska federacija najavila prva takmičenja

Atletičari u septembru za prve međunarodne medalje

Mnoga takmičenja su otkazana u gotovo svim sportovima, ali već je izvjesno da će naši atletičari biti prvi crnogorski sportisti koji će imati međunarodni nastup, nakon pandemije korona virusa.

Dok se čeka zvanično novi izmijenjeni kalendar Balkanske federacije za ovu sezonu, juče je stigla potvrda o datumima za šampionate Balkana na stadionu za mlađe juniorske, starije juniorske i seniorske reprezentacije, dok se još čekaju potvrde o nastupima van staze (maraton, hodanje, 10.000 metara i planinsko trčanje) i štafeta. Sve tri uzrasne kategorije takmičiće se u septembru.

Prvi će to učiniti mlađi juniori koji će se takmičiti na novom stadionu u Kraljevu 5. septembra, zatim će 12. i 13. septembra u Istanbulu biti juniorsko prvenstvo Balkana, a kruna sezone biće 19. i 20. septembra kada će u rumunskom Klužu ,,koplja ukrstiti” najbolji seniori zemalja Balkanske atletske federacije.

Norme će kao i do sada postojati, a koje će biti vjerovatno će se znati kada se objavi i potpuni, zvanični kalendar Balkanske federacije.

Send this to a friend