Ostali sportovi Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Babić: Očekivali smo pobjedu nad Luksemburgom, biće teže protiv Portugala

foto: OSCG

Luka Babić je protiv Luksemburga pokazao da je postao jedan od lidera nacionalnog tima.

Crnogorski reprezentativac pružio je veoma dobru partiju i najavio da će stručni štab moći ozbiljno da računa na njega u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Utakmica protiv Luksemburga je prošla baš onako kako smo očekivali. Možda je bilo malo grča s obzirom na to da prvi put igramo zvaničnu utakmicu u Kolašinu, ali vrlo brzo smo stekli veliku prednost i bez problema priveli prvi set, a i meč kraju. Rezultatski očekivano, s poštovanjem prema protivniku se ulazi u svaki meč, maksimalno ozbiljno i fokusirano, ali smo negdje znali da neće biti previše iznenađenja i problema da se osvoje prva tri boda u kvalifikacijama. Od početka smo prihvatili ulogu favorita protiv Luksemburga, i tako će biti i u drugoj utakmici s istim protivnikom, gdje očekujemo još tri boda u Luksemburgu”, rekao je Babić za sajt odbojka.me.

Babić očekuje teži posao u nedjelju protiv Portugala. Pozvao je i navijače da dođu u Kolašin i budu uz reprezentaciju.

“Već u narednoj utakmici sa Portugalom očekujemo tešku i interesantnu utakmicu. Portugal je kvalitetan protivnik, naš glavni konkurent za prolazak na EP, ali kada smo mi pravi, u ovoj atmosferi kakva trenutno jeste – mislim da možemo da igramo sa bilo kojom ekipom iz naše grupe i da se nadamo prolazu. Kada bismo savladali Portugal na domaćem terenu, ili eventualno uzeli bod, to bi bio veliki korak ka plasmanu na EuroVoley. Koristim priliku da pozovem publiku da u što većem broju dođe da nas podrži i da nam na taj način bude igrač više”, istakao je Luka Babić.

Crna Gora i Luksemburg igraće u nedjelju od 17.30.

Send this to a friend