Ostali sportovi

Begović: Otklonjene nepravilnosti, nema opasnosti da naši sportisti budu isključeni iz međunarodnih takmičenja

Marko Begović

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović, potvrdio je da je Uprava otklonila nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije.

To znači da našim sportistima više ne prijeti opasnost da će biti isključeni iz međunarodnih takmičenja, kao ni opcija da nastupaju bez državnih simbola.

“Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je prouzrokovan nestručnim i nesavjesnim postupanjem prethodnih upravljačkih struktura na poslovima sporta i mladih. Naime, Uprava za sport i mlade je prije roka otklonila sve nepravilnosti koje se tiču usaglašenosti sa pravilima Svjetske antidoping agencije (WADA) gdje je postojala opasnost da Crna Gora bude kažnjena isključenjem naših sportista iz svih takmičenja, a u slučaju da nas ne isključe sportisti ne bi nastupali pod našom zastavom i himnom”, istakao je Begović i dodao:

“U narednom periodu, crnogorski sport očekuju bitne promjene sa težištem na zaštiti prava sportista i sportskih radnika, s jedne, i obezbjeđivanjem koncepta sport za sve, s druge strane”.

Send this to a friend