Ostali sportovi

Beriša Muhamed zlatni na Balkanskom prvenstvu

Član Džudo kluba Akademik, Beriša Muhamed  osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu za starije pionire, koje se ovog vikenda održava u grčkom Solunu.

Beriša je nastupio u konkurenciji do 38 kg, a  bio je slobodan u prvom kolu, dok je u drugom savladao prestavnika Kosova. U polufinalu je bio bolji od kolege iz Turske, a u finalnom meču slavio je nad domaćim takmičarem.

Crnu Goru na ovom turniru, na kom učestvuje 203 takmičara iz devet zemalja,  predstavlja 14 dječaka i pet djevojčica, a nastupe će danas imati još dva člana Akademika. Nikčević Andrija će se boriti u konkurenciji do 46 kg, a Đurđevac Bojan do 50 kg.

“Nastavili smo trend pozivnih rezultata i u drugoj polovini godine, i to posebno na međunarodnoj sceni. Džudisti Akademika ovog vikenda nastupaju na dva turnira. Na Grand priju u Zagrebu sa seniore i na prvenstvu Balkana za starije pionire u Grčkoj, a prethodnog vikenda naš član, Marko Gušić postao je po drugi put univerzitetski šampion Evrope u Portugalskoj Koimbri”, kazali su iz nikšićkog kluba nakon novog uspjeha.

Send this to a friend