Ostali sportovi

Boćari najavljuju medalje u Taragoni

Ugled Crne Gore na Mediteranskim igrama u Taragoni braniće boćar Miroslav Miro Petković i Dejan Stjepčević selektor, koji će imati dvostruku ulogu jer će biti i igrač u Španiji.

Miro Petković momak koji spada u sam krem svjetskog boćanja takmičiće se u disciplini precizno gađanje i rafi, a selektor Stjepčević će se isprobati u disciplini petanka. Discipline rafa i petanka su relativno nove na ovim prostorima ali su izuzetno zastupljene u ostalim krajevima svijeta, pa će sigurno biti u sklopu Olimpijskih igara na kojima bi boćanja trebalo da debituje 2024. godine u Parizu.

Petković je skroman momak koji može da se pohvali da je u dosadašnjoj karijeri na velikim takmičenjima osvojio: zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, zlato i srebro na SP iste 2009. godine, srebro na EP u Tivtu 2010. godine, srebro i bronzu na SP 2011. godine, srebro i bronzu na SP 2013, uz srebro na Mediteranskim igrama iste godine, srebro na EP 2015. godine, zlato i srebro na SP 2016. godine i dva zlata na Igrama malih zemalja 2017. godine.

Prošle godine Petković je osvojio bronzanu medalju na SP u Maroku. Miro Petković je sa ekipom “Palma” iz Tivta aktuelni šampion Crne Gore i uskoro će igrati u Ligi šampiona, a slavio je i na tradiconalnoj Boćarskoj olimpijadi koja se u Tivtu organizuje od 1952. godine.

“Na svako veliko takmičenje idem sa željom da osvojim medalju. Tako je i uoči Mediteranskih igara u Taragoni. Konkurencija je zaista paklena. Mediteranske igre po kvalitetu nisu slabije od Evropskog prvenstva, a nisu daleko ni od Svjetskog jer većina najboljih igrača planete dolaze upravo iz zemalja koje učestvuju na Mediteranskim igrama. Primarna disciplina mi je precizno gađanje, a za rafu ćemo vidjeti. Biće zanimljivo u svakom slučaju, a dobar je znak, jer pokazuje da je pojavljivanje boćanja na Olimpijskim igrama u Parizu realnost”, rekao je za Sport Klub Miroslav Petković.

Na riječi, velikog asa svjetskog boćanja nadovezao se selektor Dejan Stjepčević koji će na Mediteranskim igrama imati priliku da možda osvoji medalju i kao igrač.

“Miro je glavni adut i od njega treba očekivati medalju. Petković je odavno stekao ime u svijetu boćanja i na svakom velikom takmičenju slovi za favorita. Međutim, boćanje je jako težak i nepredvid sport. Uglavnom nijanse odlučuju o tome ko će se dokopati pobjedničkog postolja. Bolje reći milimetri. Petković ima priliku da na trećim uzastopnim Mediteranskim igrama osvoji medalju. To je uspjeh vrijedan divljenja jer se Igre održavaju na svake četiri godine i taj podatak samo pokazuje kakav kvalitet poseduje Petković jer je neverovatno teško dvije decenije biti u svjetskom vrhu”, naglasio je Dejan Stjepčević koji će se takmičiti u disciplini petanka.

Boćari iz Tivta put Taragone kreću zajedno sa vaterpolistima koji su u subotu osvojili zlatnu medalju na finalnom turniru Svjetske lige.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend